Ugrás a tartalomra

Népszerű az autós bérlet

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 13. csütörtök 19:10
A vártnál nagyobb sikert aratott az MVK autós bérlete. Az országosan egyedülálló bérletet két hete árusítják, eddig több mint ezren vásárolták meg.
Fotó: Juhász Ákos

A Kiss Ernő utcán jelenleg a MIVÍZ Kft. dolgozik. Szakaszos sávlezárás mellett megkezdték a külső sávban az úttesten lévő vízelvezető-nyílások áthelyezését. A víznyelők az út széléhez kerülnek át, így azok nem kapnak majd akkora terhelést. Nem ritka ugyanis, hogy 40 tonnás teherautók is járnak itt. A víznyelő a jövőben nem süllyed meg, és kevesebb lesz az úthiba is.

– Igyekszünk úgy megoldani a víznyelők áthelyezését, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a forgalmat. Az aszfaltozási és bontási munka nagyobb forgalomkorlátozással jár majd, ezért a vízelvezetők áthelyezését azért ütemeztük mostanra, hogy az ne nyújtsa tovább a felújítás idejét – tájékoztatott Viszokai János, a MIVÍZ Kft. szolgáltatási és üzemeltetési igazgatója. Sávlezárásra egyszerre és egy irányban mintegy 150 méterenként kell számítani a belvárosból kivezető oldalon Diósgyőr irányában, a reggeli forgalmi csúcsidőszak után. 


Az MVK két hete árulja új autós bérletét, a szelvényt a déli tehermentesítő felújításának idejére vezették be, hogy csökkentsék az autós forgalmat. Volt olyan nap, amikor kétszázan váltották meg a szelvényt, amihez csak forgalmi engedély kell, és egy diákbérlet árával megegyezik. A bérlet nem várt sikert hozott, már ezernél is többen vásárolták meg.

– Az autósok körében népszerű a bérlet, sokan megvásárolják. Ha ebből jó néhányan átültek az autóbuszunkra, ez nekünk nagyon jó hír – nyilatkozta Juhász János, az MVK Zrt. üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!