Ugrás a tartalomra

Nőnap alkalmából köszöntötte Kriza Ákos az önkormányzat nődolgozóit

Szabadi Martina
Utoljára módosítva
2019. március 13. szerda 12:51
Pénteken délelőtt köszöntötte Miskolc önkormányzata nevében Kriza Ákos polgármester a városháza női dolgozóit. A hölgyek áldozatos és kitartó munkáját virággal hálálták meg a férfi munkatársak.

Ha március 8., akkor mindannyian tudjuk, ma a hölgyeket ünnepeljük. Az első, ehhez a naphoz köthető esemény 1857-ben történt, s később ez a nap vált a nők munkájának és társadalmi szerepének  szimbólumává. Országszerte köszönik meg férfiak ezen a napon a női munkatársak, feleségek, édesanyák és leányok kedvességét, és áldozatos munkáját, s nem volt ez másként Miskolc városában sem. 

– Azt mondják, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Nos mögöttünk, mellettünk, körülöttünk nem is egy, hanem rengeteg hölgy áll, így nagyon szerencsésnek és sikeresnek mondhatjuk magunkat, hiszen ilyen nagyszerű segítségünk van – kezdte köszöntőjét Kriza Ákos. A polgármester rámutatott: a mondás fordítva is igaz, minden sikeres nő mögött áll egy férfi, majd mosolyogva megjegyezte: őket ma kinn hagytuk a folyosón. Kifejtette, hogy reményeik szerint mindent sikerült megtenni, ami a hölgyek hétköznapjaihoz, öröméhez és elégedettségéhez hozzájárul, de ezen a napon hatványozottan szeretne figyelmet fordítani erre.

Mintegy 400 hölgynek köszönték meg áldozatos munkáját és nyújtottak át virágot a városháza férfi dolgozói, közöttük Pfliegler Péter és Kiss János alpolgármester. – A hölgyek segítőkészek, kedvesek és gondosak. Azt kívánom, legyen sok könnyű munkanapjuk és érezzék jól magukat köreinkben, hiszen mi nagyon jól érezzük magunkat az önök társaságában – hangsúlyozta a polgármester. 

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az akkori Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek az ünnepnap alkalmából.

Mocsári László képgalériája

– Azt hiszem, minden kolléganőm nevében mondhatom, hogy nagyon jól esik nekünk ez a gesztus, hogy megemlékeznek a munkánkról, és köszöntenek minket. Valóban rengeteg nő dolgozik itt, túlnyomó többségben vagyunk – mondta Papp Andrea Aida, a Kulturális, Marketing és Kommunikációs Főosztály nemzetközi referense.

A Miskolc Televízió riportja

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!