Ugrás a tartalomra

November közepén érkezik az inflációs nyugdíjkiegészítés

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 01. szombat 10:56
November 10-15-e között kapják kézhez a nyugdíjasok az inflációs nyugdíjkiegészítést - jelentette be közösségi oldalára szombaton feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor egy szombat reggeli Facebook-videóban bejelentette, hogy a nyugdíjasok november 10. és 15. között kapják meg az inflációs nyugdíj-kiegészítésüket. A miniszterelnök hozzátette, hogy a kormány nyugdíjprémiumot is tervez fizetni, szintén novemberben - írja a telex.hu

Orbán a videóban az egyik „legfontosabb, nagy nemzeti célnak” nevezte a nyugdíjasok megbecsülését, majd kijelentette: „Ahogy az idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat”.

A miniszterelnök szerint a „brüsszeli szankciók miatt” tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. „Ezért, az idei évben már másodszor, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok. A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez” – mondta.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!