Ugrás a tartalomra

Nyugdíjemelés jön július elejétől

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 28. csütörtök 09:57
Ezt a csütörtöki kormányinfón jelentették be. Az emelés mértéke közel 4 százalék.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormányinfón elmondta, a szerdai kormányülésen megállapították, hogy a háború miatt egész Európában magas az infláció. Az árak növekedésével az árstop intézkedés jelentősége is nő, ami több mint 5 százalékkal csökkentik az inflációt - árstop nélkül 13 százalékos lenne az infláció. Az árstop marad júliusig - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be szintén szerdán.

A nyugdíjemelésről is döntött  a kormány. A jelenlegi előrejelzések szerint 8,9 százalékos lehet az éves infláció, ami jelentősen magasabb, mint az év eleji 5 százalékos. Mivel az eltérés jelentős, 3,9 százalékos emelés jön július elejétől. A miniszter azt is elmondta, hogy a nyugdíjasok júliusban visszamenőlegesen megkapják a január-júniusra vonatkozó különbözetet, tehát egyösszegű nyugdíjkorrekció is érkezik majd, valamint júliustól az emelt nyugdíjösszegekre lehet számítani.

2022 januárjában 165 ezer forint körül alakult az öregségi nyugdíj átlagos havi összege. Ez alapján júliustól 6400-6500 forinttal kaphat többet, aki az átlagos nyugdíjösszeget kapja, illetve visszamenőleg 38-39 ezer forintos egyösszegű korrekciót kaphatnak a magyar idősek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!