Ugrás a tartalomra

Óriás habfürdő a Jókai Szombaton

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 01. hétfő 15:24
Barátságos hangulatban, kellemes beszélgetésekkel, változatos programokkal és vizeskedéssel telt a nyári délután a Jókai lakótelepen. Új közösségerősítő kezdeményezés a Kiss János alpolgármester önkormányzati képviselő által támogatott Jókai Szombat, melynek első alkalmára várták a lakótelepen élőket szombaton.

Térzene népszerű dallamokkal és ismert slágerekkel, termelői vásár, kutyás bemutató, habparti és bábszínház – hogy csak néhányat említsünk a kínálatból. És folyamatosan ügyességi, fejlesztő játszóeszközök várták a gyermekeket a játszóparkban, kavicsfestés, vízi pisztolyozás, horgászat, rajzolás-festés a kézműves játszóházban, valamint nemezelés, papírmerítés az ideiglenes foglalkoztató „műhelyben”. Nagy sikere volt a csónaknak: a gyerekek sokszor „lehorgonyoztak”.

A „hab a tortán” azonban kétségtelenül a habparti volt. Rohantak a gyerekek, amikor a tűzoltók segítségével elkezdett ömleni a „habfürdő”. A tapasztaltak fürdőruhában érkeztek, és az élvezetes fürdőzés és kellemes felfrissülés után átöltözve próbálták ki a többi a játékot.

Azokat a kutyákat meg is lehet simogatni? – kérdezte lelkesen egy kislány, aki maga mögött hagyva a szüleit sietett a kutyabemutató felé. Többségében kisgyermekes családok élvezték a nyári napsütést és a számtalan lehetőséget a délután eltöltésére a lakótelepen.

– A Jókai lakótelep Miskolc egyik legfiatalabb lakótelepe, sok kisgyermekes család él itt. Úgy tapasztalom, hogy a fiatal családok is szeretnék megélni a közösséghez tartozás élményét. A Jókai Szombat programsorozat éppen erről szól. Sokféle játékkal, foglalkozásokkal készültünk arra, hogy az itt élők barátságos környezetben tudjanak eltölteni egy kellemes nyári délutánt – fogalmazott Kiss János alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

Végh Csaba képgalériája

A Jókai Szombat júliusban is várja az érdeklődőket. Hogy akkor milyen meglepetéssel, arról annyit árult el a terület önkormányzati képviselője, hogy napernyők és csíkos nyugágyak is lesznek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!