Ugrás a tartalomra

Örömzene a Fráterben – Együtt énekeltek a gimnázium kórusának korábbi és jelenlegi tagjai

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 29. vasárnap 18:09
Idén harminc éves a Fráter György Katolikus Gimnázium és annak gospel zenekara. Ennek alkalmából szombaton hetven énekes állt együtt az iskola színpadán.
Fotók: Mocsári László

Jubileumi nagykoncerten egyesültek szombaton a miskolci Fráter Kórus régi és újabb tagjai, hogy a könnyed egyházi zene szeretetét hirdessék. 1992-től létezik a kórus, mint a Fráter György Katolikus Gimnázium felsős énekkara. Vezetőjük, Regős Zsolt felidézte, kezdetben tizenöten voltak, idővel előbb harminc, majd negyvenöt főre duzzadt a létszám. A hagyományos kórusmuzsika mellett a gospel jelentette a csoport repertoárjának gerincét.

Regős Zsolt


- A próbák fél évvel ezelőtt kezdődtek, az elköltözött diákok miatt részben Budapesten, részben a gimnáziumban. Az iskola tanárai és diáksága mellett barátokat, ismerősöket, támogatókat is várunk - mondta Regős Zsolt.

A szombati, két részből álló műsorban a nagykórus, volt diákok - akik művészi pályán helyezkedtek el -, és kisebb énekegyüttes is megszólalt. A második részt az iskola egykori rockzenekara, a Havasi Rock Band indította.


A gimnázium harmincadik, jubileumi gálája egyébként pénteken este volt a Művészetek Házában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!