Ugrás a tartalomra

Országos bajnok a Miskolci Sportiskola újonc fiú váltója

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 06. csütörtök 12:58
Június első hétvégéjén Zalaegerszegen versenyeztek a Miskolci Sportiskola atlétái, akik két jelentős erőpróbán is kimagasló sikereket értek el, közülük is a legnagyobb: az újonc fiú váltó országos bajnok lett.
Első sor: Takács Bence (jobbról), Nagy Dániel, Késely Péter és Molnár Ábel. Hátsó sor: Zámbori Athos Zoltán (jobbról) és Majkut Gergely

Szombaton Magyarország Vidékbajnokságát, egyben a Zalaszám Kupát rendezték meg. A Miskolci Sportiskola indulói közül a Tigyi József által felkészített  Bacsa Fanni 100 m gáton szezonbéli legjobb idejével győzött a junior lányok között, míg Tóth Anna szintén 100 m gáton végzett az első helyen, az ifjúsági korosztályban. A serdülő leány 80 m gát versenyszámban Majkut Gergely tanítványai közül Gál Nikolett állhatott fel a dobogóra, míg ugyanitt Fülöp Alexa negyedik lett.

Vasárnap a Váltófutó Országos Bajnoksággal folytatódtak a küzdelmek. Itt négy csapattal volt érdekelt a Miskolci Sportiskola. Az újonc leányok 4x100 m-en vetélkedtek. Majkut Gergely tanítványai remekül sikerült váltásokkal az előkelő második helyezést érdemelték ki.

Az újonc fiúk már hosszabb távon, 600 m-en vetélkedtek és óriási küzdelemben megnyerték a bajnokságot, melyhez mind a négy csapattagnak egyéni csúcsra volt szüksége. A szoros küzdelmet mutatja, hogy az első három csapat mindössze 2 (!) másodpercen belül ért célba.

A serdülő 4x800 m-es fiú váltó sérülések miatt inkább a tisztes helytállás tervével, mint győzelmi reményekkel indult. A helytállást messzemenőkig sikerült is teljesíteni, az 5. helyen végeztek. 

A serdülő 4x800-as lány váltó, Majkut Gergely többpróbázó tanítványai végül az előkelő 4. helyen értek célba a nagyon erős mezőnyben. 

Eredmények

Magyarország Vidékbajnoksága, Zalaszám Kupa

Junior kcs., leányok, 100 m gát: 1. Bacsa Fanni (Miskolci Sportiskola) 14,34 mp

Ifjúsági kcs., leányok, 100 m gát: Tóth Anna (Miskolci Sportiskola) 14,09

Serdülő kcs., leány, 80 m gát: 3. Gál Nikolett (Miskolci Sportiskola) 12,56, 4. Fülöp Alexa (Miskolci Sportiskola) 12,61

Váltófutó Országos Bajnokság

Serdülő fiúk, 4x800 m: 5. Miskolci Sportiskola (Csoma Dávid, Virág László, Czinege Dávid és Szépvölgyi Bálint) 9:26,68

Serdülő leányok, 4x800 m: 4. Miskolci Sportiskola (Fülöp Alexa, Gál Nikoletta, Rőczei Gréta, Kucsma Kinga) 10:48,62

Újonc fiúk, 4x600 m: 1. Miskolci Sportiskola (Nagy Dániel, Molnár Ábel, Takács Bence, Késely Péter, edzők: Antalné Máriássi Erika, Soós Istvánné, Majkut Gergely, Zámbori Athos Zoltán) 7:00:17

Újonc leányok, 4x100 m: 2. Miskolci Sportiskola (Kiss Luca Orsolya, Lalik Petra, Lukács Zorka, Illés Borka) 52,57 mp.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!