Ugrás a tartalomra

Országos körözési listán lévő személyt fogtak

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. november 30. kedd 17:23
A miskolci rendészeknek több alkalommal is kellett intézkedniük az elmúlt napokban. Számos esetben a térfigyelő kamerák képei nyújtottak segítséget a munkájukban.
Munkában a rendészek Vágó: Parai Roland

A rendészek hálóján fennakadt egy férfi, aki országos körözési listán szerepelt, de intézkedtek garázdaság és illegális szemétlerakás ügyében is.

Nyúlra lőttek, vadkant találtak

Nemrégiben mi is megosztottunk egy rendőrségi felhívást, amiben egy Tiszai Pályaudvaron elkövetett pénztárcalopás gyanúsítottjáról adtak személyleírást. A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai egy olyan férfit igazoltattak, akire illettek a megadott ismertetőjegyek.

- Kollégáim a Bajcsy-Zsilinszky és a Soltész Nagy Kálmán utcák kereszteződésében egy, a személyleírásnak megfelelő egyént észleltek, akit intézkedés alá vonta – mondta lapunknak Vincze Csaba, a rendészet vezetője. – Nem a Tiszai pályaudvaron történt bűncselekmény tettesét találták meg, viszont kiderült, hogy a megállított férfi országos körözés alatt áll, így a kollégáim előállították.

Másik esetben egy ittas egyént kellett intézkedés alá vonni.

- Kameraképek alapján érkeztünk ki egy láthatóan illuminált állapotban lévő férfihez, aki a sétálóutca egyik pékségének ajtaját rúgta be, valamint több alkalommal megrúgta az MVK kihelyezett utas tájékoztató terminálját is. Értesítettük a rendőrséget is, ebben az esetben ők értek ki hamarabb és állították elő a garázda személyt.

Az Újgyőri főtéren is szükség volt intézkedésére: ott egy férfi a kukákon vezette le a felgyűlt feszültséget.
A rendészet munkatársai két esetben is szakítottak félbe illegális szemétlerakást: a Galagonyás sor területén és a Tetemváron. A kiérkező járőrök mindkét esetben megtették a szükséges intézkedést.

Vincze Csaba arról is beszámolt, hogy a város külterületein 4 esetben segítettek magatehetetlen személyeken.

- Ezeket az eseteket a járőrök és térfelügyeleti szolgálatot teljesítő kollégák. Minden esetben felébresztették a személyeket: akinek orvosi ellátásra volt szüksége, ahhoz mentőt hívtak, más esetben hajléktalanszállóra irányították őket a kollégák – számolt be az elmúlt napok intézkedéseiről a MIŐR igazgatója.

 
 

További hírek

Olvasnivaló