Ugrás a tartalomra

Őrszem Lyukó felett: szerdán a Drenka-hegyet fésülte át a MIÖR

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. március 08. szerda 16:38
Illegális szemétlerakatok és kifosztott üdülők – ez a látvány fogadta a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) munkatársait szerda reggel a Drenkahegy utcában és dűlőn. 
Fotók: Mocsári László

A környék egyik telektulajdonosa január közepén jelezte az illetékes önkormányzati képviselőnek a problémákat. Deák Bárdos Mihály elmondása szerint ezt követően tolmácsolta levelét a jegyzőnek és a város hatóságainak. A múlt heti közgyűlésen ugyancsak felvetette a kérdést, mire a MIÖR szerdára ki is tűzte a terület bejárását.

– A legnagyobb probléma a közbiztonsággal van – állapította meg a fideszes várospolitikus, aki ott jártunkkor rámutatott: elhagyatott önkormányzati és magántulajdonú telkekre egyaránt rendszeresen törnek be egyesek, s viszik, ami mozdítható. Hogy kik, arra csupán erős gyanúja lehet a szerveknek, ugyanis a szebb napokat látott víkendövezet ingatlanjainak tulajdonosai gyakorta több napos, netán hetes késéssel szembesülnek csak azzal, ami portájukon zajlott.

Mint arra a képviselő is kitért: a jellemzően nyugdíjasokból álló tulajdonosok életvitelszerűen nem tartózkodnak ugyanis ott, hétvégi látogatásukkor pedig már igencsak nehézkes a bűnelkövetőket beazonosítani. Az elhalálozásból vagy elköltözésből adódóan véglegesen elhagyott ingatlanok esetében pedig szinte lehetetlenség megállapítani, minek pontosan mikor is kélt lába… 

 
A Miskolc Televíziónak nyilatkozó Szabó Ferenc szerint az ilyen jellegű úgynevezett csapatszolgálatok keretében sokkal eredményesebb és mélyrehatóbb ellenőrzéseket tudnak lebonyolítani kollégáival, mint az egyébként napi rendszerességűeken. A MIÖR járőrszolgálati osztályának osztályvezetője stábunknak elárulta: amennyiben lehetőségük nyílik, akkor már a helyszínen intézkednek munkatársai, bizonyos esetekben pedig akár eljárást is kezdeményezhetnek.

Deák Bárdos Mihály végezetül felidézte: decemberben körzetének másik pontján, a Vasgyárban már tett bejárást a városi rendészekkel, akik azóta százhatvannégy alkalommal intézkedtek is a területen. Egyúttal hozzátette: szeretné, ha a közeli Őzugró utcán is rövidesen megvalósulna hasonló akció, továbbá kész képviselői alapjából a Városgazdával konténereket kihelyeztetni, illetve szorgalmazni térfigyelő kamera kihelyezését is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!