Ugrás a tartalomra

Ősszel folytatódik a szociális tűzifaosztás

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 01. vasárnap 14:24
A Városgazdánál már gyűjtik a fűtenivalót, Fodor Zoltán önkormányzati képviselő megköszönte a szociális tűzifaprogramban résztvevők munkáját.
Az elmúlt félévben kétezer köbméter fa melegítette a város rászorulóinak otthonát. Fotó: Parai Roland

Novemberre feltöltődnek a Városgazda tárolói a szociális tűzifaként kiosztható faanyaggal, a társaság munkatársai a város zöldterületeinek gondozása során minden nap gyűjtik a hasznosítható gallyakat, fatörzseket – közölte lapunk megkeresésére Fodor Zoltán

Az önkormányzat Egészségügyi Szociális és Környezet-egészségügyi Bizottságának elnöke emlékeztetett arra, a város novembertől áprilisig folyamatosan ellátta tűzifával a rászoruló családokat. Ennek köszönhetően mintegy ötezer embernek segítettek átvészelni a téli hideg időszakot: fél év alatt mintegy kétezer köbméter fa melegítette a város rászorulóinak otthonát. 

A jelentkezők szociális rászorultságát pedig mindvégig a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai ellenőrizték.

A képviselő fontosnak tartotta megköszöni az elvégzett munkát a Városgazda vezetésének és azon munkatársainak, akik a favágással és a kiszállítással foglalkoztak. „Szintén emberfeletti munkát végeztek a MESZEGYI vezetői és az a 80 munkatársa, akik más jellegű munkájuk mellett eleget tettek az ellenőrzésnek, a kiértesítésnek és a kiosztásnak is. Ha ők nincsenek, én magam semmire sem mentem volna. Nagyon köszönöm a munkájukat”- tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló