Ugrás a tartalomra

Oszlop tetején ragadt macskát mentettek

Király Csaba//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. március 25. péntek 16:21
Szerdán jelezte egy aggódó állampolgár a Mályi Madármentő Állomás számára, hogy Nyékládháza egyik távközlési oszlopán fennragadt egy macska. Az állatmentők a helyszínre vonultak és lehozták a bajba jutott állatot.

Lehoczky Krisztián, a szervezet vezetője felidézte a Miskolc Televízió számára, hogy a bejelentő szerdán kereste fel őket: a kutyája egy napja ugat valamit, majd amikor az illető felnézett a csaholás irányába, észrevette, hogy egy tarka macska ragadt a távközlési oszlop tetején – ami a villanyoszloppal ellentétben nincsen áram alatt.

Fotó: Lehoczky Krisztián

A helyszínre érkezve felmérték a helyzetet, látták, hogy a cica menthető, ezért visszamentek az állomásra létráért és felmásztak a bajba jutott állathoz. Kiderült, hogy a lába beakadt az egyik vezetékbe és ezért nem tudott kiszabadulni. Végül sérülés nélkül megúszta a kalandot, és azzal a lendülettel haza is szaladt.

„Azt szokták mondani, hogy ahová egy macska fel tud mászni, onnan le is tud jönni. Ez nem egy ilyen helyzet volt” – összegezte Lehoczky László, aki zárásként azt is elmondta, egyedül a félelem jelei látszódtak rajta és feltételezhetően azért mászott fel az oszlopra, hogy elkerülje a kutyákat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!