Ugrás a tartalomra

A pedagógusok és a diákok oldalán áll a Velünk a Város frakció

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2023. január 31. kedd 15:02
A politikai csoportosulás szerint fontos az oktatásügy megreformálása, éppen ezért minden erre irányuló kezdeményezést – köztük a kedden záruló egyhetes pedagógussztrájkot – támogatnak.

Bazin Levente és Szarka Dénes. Fotó: Mocsári László

Kiáll a pedagógusok és az oktatás ügye mellett a Velünk a Város frakció – jelentette ki Szarka Dénes, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese és Bazin Levente, a Velünk a Város önkormányzati képviselője kedden egy, a Herman Ottó Múzeum előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Szarka Dénes kijelentette, a frakció örömmel látja, hogy Miskolc városa szintén a pedagógusok mellett áll, ami azért is kiemelten fontos, hiszen a pedagógustüntetések annak idején éppen ebből a városból, egészen pontosan a Herman Ottó Gimnáziumból indultak el.

- Aki tudja, hogy jelenleg milyen a helyzete egy pedagógusnak: hogy mennyit dolgozik, mennyi feladat hárul rájuk és ehhez képest milyen fizetést kap, az tisztában van azzal, hogy a kormánynak cselekednie kellene ez ügyben. Régen nem csak a bérrendezésről szól ez, csökkenteni kell a tanárok leterheltségét, életpályát kell azoknak kínálni, akik ezt a pályát szeretnék választani, egyszóval az oktatás területét teljesen meg kell reformálni. A tanárok ezért állnak ki, ezt szorgalmazza kilenc követelésük, és mi őszintén bízunk benne, hogy ezeket maradéktalanul teljesíti a kormány. Mert akármi történik az oktatás területén, az óriási hatással lesz a következő generációkra – mondta.

A politikus szólt arról is, hogy mivel jelenleg egyre kevesebben szeretnének tanárként dolgozni, a pedagógustársadalom öregszik. „Éppen ezért legitim a demonstrálók kérdése: Ki fog holnap tanítani? Várjuk a kormány válaszát, viszont addig is fontos leszögezni: Miskolc városa továbbra is támogatja a pedagógusokat minden megmozdulásban” – tette hozzá Szarka Dénes.

Bazin Levente úgy fogalmazott, a szolidaritás napján a frakciójuk is szeretné szolidaritását kifejezni a tanárokkal, és minden olyan szakma képviselőjével (egészségügyi dolgozók, közszférában dolgozók), akik kevesebbet keresnek, mint amennyi járna nekik az áldozatos munkájukért.

- Tanár nélkül nincs jövő, így fontos kiállni az ő demonstrációjuk mellett. Éppen ezért öröm számunkra, hogy a Holding tagvállalatai, mint például az MVK vagy a MIKOM, és a városi intézmények, köztük a Herman Ottó Múzeum, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, vagy éppen a Miskolci Állatkert a keddi napon különböző foglalkozásokkal igyekezett megkönnyíteni a szülők, a pedagógusok és a diákok dolgát a pedagógussztrájk utolsó napján – zárta.

További hírek

Olvasnivaló