Ugrás a tartalomra

Pénteken startol a Kocsonyafesztivál - terelt útvonalon járnak az MVK egyes járatai

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 02. csütörtök 17:47
Módosított útvonalon járnak az MVK buszai március 2-án, csütörtökön este tizenegy órától március 6-án, hétfőn hajnali három óráig - írja közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. 

A 21-es, 101B-s, illetve a villamospótló (VP) járatok a belváros irányába a Petőfi Sándor utca - Rácz György utca - Meggyesalja utcai csomópont - Kálvin János utcát érintő vonalon közlekednek majd - áll a közleményben. 

Az írásban úgy fogalmaznak, hogy az Kálvin János utcán bevezetett ideiglenes kétirányú járműforgalom továbbra is érvényben marad, a Rácz György utcán azonban kizárólag az autóbuszok és az utcában lakók – célforgalomban – közlekedhetnek.

- A szakemberek azt kérik, hogy a Rácz György utca lakói csak a jobboldali járdán parkoljanak, az utcából való kihajtásnál pedig fordítsanak kiemelt figyelmet az átmenetileg arra terelt autóbusz-közlekedésre - hangsúlyozzák. 

További változás - folytatódik a közlemény -, hogy a Kálvin János utcán a Papszer irányában további sávelválasztó közúti jelzőtáblákat helyeznek majd ki azzal a céllal, hogy a Rácz György utca - Meggyesalja utca csomópont felől érkező  autóbuszok balesetmentesen be tudjanak csatlakozni a járműforgalomba. A kihelyezett jelzőtábláknak megfelelően a Papszer felé történő továbbhaladásra a sávváltás szabályai érvényesek.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a villamosok közlekedése is változik, péntektől vasárnapig pótlóbuszok közlekednek napközben a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között, és a Villanyrendőr lezárása miatt az itt megálló autóbuszok útvonala is változik. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk. Az autósoknak is kell készülnie változásokra, ezeket ebben az írásunkban szedtük össze. 

(Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MiNap-archív)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!