Ugrás a tartalomra

Pont nélkül távozott az MTK otthonából a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 30. szombat 20:04
Az OTP Bank Liga 26. fordulójában Budapesten játszott a DVTK az MTK ellen.

A hazai csapat egy jó öt perccel kétgólos előnyre tett szert, majd a szünet előtt Tajti Mátyás góljával zárkózott a DVTK.

A második játékrészben Fernando Fernández az összes támadót becserélte a kispadról, szinte alig maradt védő a pályán, mégsem sikerült feltörni a betömörülő hazai védelmet.

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjáték mellett riválisával ellentétben az MTK a kapura is veszélyt jelentett. A játékrész közepén Gera Dániel öt perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a házigazdákat, akik megtörték a meddő támadójátékot nyújtó diósgyőriek koncentrációját. A szünet előtti hajrában váratlanul szépítettek a vendégek Tajti Mátyás révén.

Torghelle Sándor, az MTK játékosa (b) és a diósgyőri Tajti Mátyás a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott MTK Budape

A második felvonásban a vendégek húsz percig irányították a játékot, gólhelyzetig azonban akkor sem jutottak. A 65. perc után kijött a szorításból a házigazda, de miután pár lehetősége kimaradt, a védekezést helyezte előtérbe, és megelégedett azzal, hogy a lefújásig megőrizze előnyét.

A két együttes szezonbéli harmadik összecsapásán is egy góllal nyert a házigazda, a fővárosiak másodszor bizonyultak jobbnak. A DVTK vendégként sorozatban negyedszer kapott ki.

OTP Bank Liga 26. forduló, eredmény:

MTK Budapest - Diósgyőri VTK 2-1 (2-1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2877 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Király Krisztián, Csatári Tibor; Kovács Gábor Péter,Csonka Bence).
MTK: Horváth L. - Katona M., Balogh B., Pintér Á., Gengeliczki, Selin - Gera, Kanta J., Vass Á., Bognár I. - Torghelle. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Tamás M. -  Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - B. Mihajlović, Hasani. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Juhar helyett Prosser a 46., Kanta J. helyett Vass P. a 61., B. Mihajlović helyett Vernes a 66., Torghelle helyett U. Diallo a 70., Polgár helyett Bacsa a 74., Gera D. helyett S. Mihajlović a 78. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 46., Kanta J. a 60., Katona M. a 84. percben.
Gólszerző: Gera D. (1-0) a 23., Gera D. (2-0) a 27., Tajti M. (2-1) a 43. percben.

Kulcspillanatok:

23. perc: Kanta jobb oldali beadása után középen Gera Dániel csúsztatott a kapu hosszú oldalába, 1-0

27. perc: A hazai játékosok kipasszolták a diósgyőri védelmet, végül Gera Dániel került helyzetbe, és közelről a kapuba gurított, 2-0

43. perc: Shestakov adott középre jobbról, középen a védők röviden szabadítottak föl, Tajti Mátyás egyből a kapu bal oldalába lőtt, 2-1.

További hírek

Olvasnivaló