Ugrás a tartalomra

Ponthatárokon túl, albérletárakon innen 

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 27. szerda 18:50
Országszerte csaknem 74 ezren kerültek be a felsőoktatásba múlt csütörtökön. A ponthatárok kihirdetése után újabb fontos lépés következik a leendő hallgatók életében: eldönteni, hogy kollégiumban vagy albérletben laknak majd egyetemi éveik alatt.
Fotó: Horváth Csongor múlt csütörtöki felvétele

A kezdeti örömmámor után azonban azoknak, akik nem a lakhelyükhöz közeli egyetemet vagy főiskolát választották, hamarosan dönteniük kell, albérletbe vagy kollégiumba költöznek-e. 

Miskolcon a tavalyihoz képest valamivel drágábbak lettek az albérletárak. Nagyjából 80-90 ezer forinttól indulnak a kisebb, másfél szobás lakások. Az árak azonban a felszereltségtől, állapottól és az elhelyezkedéstől is függnek. Az egyetem közelsége miatt még mindig az Avason keresnek a legtöbben albérletet, valamint a belváros, az avas és a belváros közötti szakaszon.

–  Nagyságrendileg egy 35-37 négyzetméteres lakás az avasi lakótelepen 80-90 ezer forint környékén mozog. Egy kétszobás, két és fél szobás pedig 100-110 ezer forint környékén lehet – vélekedett a Miskolc Televízió megkeresésére Demeter Tibor. A Demeter Ingatlan Központ tulajdonosa hozzátette, mindez nagyon sok mindentől függ, így például az adott ingatlan felszereltségi állapotától, és attól, panelprogramos-e.

– Ha ezt a belvárosba helyezzük át, akkor körülbelül 10-15 százalékkal drágábbak – mutatott rá a szakember, aki szerint még mindig az Avas a legnépszerűbb az egyetemisták körében: miután közel van az Egyetemvároshoz, így akár át is tudnak sétálni a diákok innen az órákra. 

Az Avas mellett a belváros és a két városrész közötti Petneházy-bérházak és Népkert környékén található kiadó lakások is keresettek. A szakember szerint az igazi albérletkeresés a következő hetekben indul be. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!