Ugrás a tartalomra

A pünkösdi úti célok között lehet Miskolc

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. május 17. péntek 12:56
Szoros a verseny a legnagyobb turisztikai régiók között. Az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél az Észak-Magyarországi régió. Sokan Egert és Miskolcot választják kikapcsolódni.
Juhász Ákos felvétele a Barlangfürdőben

A foglalásokból legnagyobb arányban Észak-Magyarország (20 százalék) és a Balaton (18 százalék) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb a Szallas.hu foglalási adatai szerint – írta meg a turizmus.com.

A foglalások számát illetően egyébként Gyula, Siófok és Eger vezetett még a hét elején az országos összesítésben. A legtöbb vendégéjszakát toronymagasan Gyulára rögzítették, 33 százalékkal több vendégéjszakát töltenek el itt, mint a lista második helyezettjénél, Siófokon.

Ha a szállások típusait nézzük, akkor elmondható, hogy a vendégek harmada az apartmanokat keresi. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. Panzióba a vendégek 14 százaléka foglalt.

A szakportál arról is tájékoztatott a héten, hogy az előfoglalási adatok szerint pünkösdkor közel annyian utazhatnak, mint húsvétkor. A szakemberek szerint ráadásul - mivel az idei évben különösen magas a last minute-foglalások aránya - a pünkösdöt megelőző napokban a kereslet további élénkülésére számítanak.

Várhatóan csaknem annyian utaznak pünkösdkor, mint húsvétkor a szallas.hu előfoglalási adatai szerint – ezt erősítették meg a Miskolc Televíziónak is. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az első negyedévben is jól szerepelt a miskolci turizmus. 2024. év elején a magyarok kedvenc úti célja a fővároson kívül Észak-Magyarország volt, Miskolc pedig az ötödik legnépszerűbb belföldi település volt a hazai utazóknál.

– Igyekszünk mi is a vendégeink igényeihez rugalmasan alkalmazkodni, tehát már nem csak minimum három éjszakára, hanem egy vagy kettő éjszakára is tudnak foglalást tenni – fogalmazott stábunknak a Hotel Palota Lillafüred Kft. értékesítési menedzsere, aki szerint leginkább az utolsó pillanatban érkeznek a foglalások. 

Darab Dóra hozzátette, hogy nem csak rugalmas foglalással, de számos programmal is készülnek a pünkösdi hétvégére. Átlagos programjaikon felül ezúttal zenés estekkel, wellness-hosszabbítással, éjszakai túrákkal, helyi termelők vásárával, valamint gasztroexpresszes kisvonatozással is kedveskednek majd, ahol a vendégek például megismerhetnek az erdei alapanyagokkal.

Fotó: Juhász Ákos

De a város is számos programmal készül hosszú hétvégére. Az Avasi borangolás szervezői például 80 helyszínen több mint 60 borászattal, 3 nagyszínpadon csaknem 20 fellépővel, gasztro szolgáltatásokkal és kiegészítő rendezvénnyel várják a kikapcsolódni vágyókat.

További hírek

Olvasnivaló