Ugrás a tartalomra

Rendészek aprították fel a Szimbiózis tűzifáját

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 23. csütörtök 17:15
A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIŐR) munkatársai önkénteskedtek csütörtökön a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságában. 
Rendészek tűzifa aprítása a Baráthegyi Majorságban - Mocsári László képgalériája

A rendészek a favágásban, aprításban segédkeztek, és a munkára nagy szükség is volt, hiszen az alapítvány bentlakásos otthonaiban a fűtési szezon kezdete előtt elkezdték átalakítani a rendszert úgy, hogy azon a lehető legtöbbet tudjanak spórolni. Faelgázosító kazánokat szereztek be és nagy mennyiségű tűzifát rendeltek.

A MIÖR munkatársai nem először segítettek a Szimbiózis Alapítványnak, a két szervezet között hosszú évek óta jó kapcsolat van. Amint azt a Miskolc Televízió Híradójának a Koszuta Béla, mezőőr elmondta, számukra közösségépítésként is funkcionált az önkéntes munka amellett, hogy természetesen örömmel nyújtottak segítséget a Szimbiózisnak. 

Vincze Csaba, a MIÖR igazgatója kiemelte, az önkéntes munkára ezúttal húsz rendész jelentkezett. „Egy régen megkezdődött folyamat új állomása volt ez az alkalom, hiszen mi már a Covid-járvány előtt is gyakran segítettünk a Baráthegyen. Most, hogy megtudtuk, hogy jól jönnek a dolgos kezek, ismét jöttünk, gyakorlatilag szinte ahogy kiírtuk a lehetőséget, meg is teltek a szabad helyek, szóval igyekszünk az alapítvány számára feldolgozni annyi fát, amennyit csak lehet” – tette hozzá az igazgató. 

A Szimbiózis Alapítványnál a nehéz gazdasági helyzet miatt a hideg idő beállta előtt kezdték átalakítani a fűtési rendszert a bentlakásos otthonokban, hogy minél többet tudjanak spórolni. Faelgázosító kazánokat szereztek be és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez jó döntésnek bizonyult. 


Jakubinyi László, a szervezet kuratóriumi elnöke a Miskolc Mának elmondta, az átalakításoknak köszönhetően lényegesen kevesebbet kell fűtésre költeni, mint amennyivel korábban számoltak, a gázfogyasztásuk pedig mintegy harminc százalékkal csökkent az előző télhez képest. 

Jakubinyi László hozzátette, ennek a famennyiségnek a száraz részét még idén felhasználják a fűtésre. A többit pedig a következő hideg időszakra tartalékolják. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!