Ugrás a tartalomra

Rendészek szakmai napja

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 15:06
Ősztől az év minden időszakában tilos az avar és a kerti hulladék égetése Miskolcon. Az országosan 2021. január 1-től bevezetésre kerülő általános égetési tilalom életbe lépését megelőzően Miskolc MJV Közgyűlése a levegőminőség védelme érdekében 2020. szeptember 1-től betiltotta a kerti hulladékok égetését.
Fotó: Juhász Ákos

A szabályozás betartását a Miskolci Önkormányzati Rendészet ellenőrzi és felügyeli. Az állomány továbbképzése érdekében a LIFE IP HUNGAIRY projekthez kapcsolódó Ökomenedzser Iroda munkatársai a Rendészet szakmai napján tájékoztatót szerveztek az égetésekkel kapcsolatosan. A fórumon szó esett többek között a levegővédelmi intézkedésekről és jogszabályokról, az égetés egészségre gyakorolt káros hatásairól, valamint a jogsértő magatartást gyakorló állampolgárok felelősségre vonási lehetőségeiről. Kiemelt figyelmet és hangsúlyt kapott több előadásban a komposztálás, mint zöld hulladék kézenfekvő hasznosítási módja. Külön felhívták az előadók a hallgatóság figyelmét a komposztkeret igénylési lehetőségére és a komposztálás helyes gyakorlatára, mely közvetett módon is hozzájárul Miskolc levegőminőségének javulásához.

Szakmai kérdésekben továbbra is rendelkezésre állnak a Polgármesteri Hivatalban működő Ökomenedzser Iroda munkatársai a hungairy@miskolc.hu email címen.

A szakmai nap a LIFE17 IPE/ HU00017 projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósult meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!