Ugrás a tartalomra

Rendet rakott az LG Magna körüli pletykákkal kapcsolatban Miskolc polgármestere

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 06. szerda 10:01
Veres Pál azt mondta, a közelmúltban bejelentett új gyárban elektromos autók és a hozzájuk tartozó motorok különböző berendezéseit és alkatrészeit fogják gyártani, és a város célja, hogy a cég jól érezze magát a borsodi vármegyeszékhelyen.



Miskolc azon lesz, hogy az LG Magna otthonra leljen Miskolcon és jó munkahelyek létesítésével segítse a városunk életét! – jelentette ki Facebook-oldalán Miskolc polgármestere. Veres Pál fontosnak tartott néhány dolgot tisztázni a beruházással kapcsolatban, mivel a beruházással kapcsolatban a közösségi médiában felütötte a fejét az „újabb kínai akkumulátorgyár” pánikkeltés.

- A közeljövőben Miskolcra települő LG Magna egy vegyesvállalat, amit a világ egyik legnagyobb elektronikai társasága, az LG, és az autóipari alkatrészek gyártására szakosodott Magna International hozott létre elsősorban elektromos és önvezető autók alkatrészeinek fejlesztésére és gyártására – szögezte le a városvezető. 

„Az LG-t senkinek nem kell bemutatni, mindenki látott már LG mosógépet, hűtőt, TV-t, telefont, de a cég ezek mellett sokat fektet innovatív technológiák fejlesztésébe - ilyen a modern autóipar is - központjuk pedig Szöulban, Dél-Koreában van. A Magna International egy kanadai vállalat, amely egyebek mellett a General Motors, a Ford, a BMW, a Mercedes, a Volkswagen, a Toyota és a Tesla alkatrészbeszállítója és hazája egyik legjelentősebb vállalata – tette hozzá. 

Amint Veres Pál kiemelte, a fent említett két társaság közös cége, az LG Magna hoz létre Miskolcon új gyárat, ahol elektromos autók különböző berendezéseit és alkatrészeit fogják gyártani, valamint az elektromos motorok különböző elemeit, fedélzeti töltőket és invertereket.

Ahogyan arról korábbal lapunk is beszámolt, Miskolc első embere a múlt hétvégén jelentette be, hogy 20 milliárd forintból Miskolcon fejleszt a dél-koreai és kanadai közös vállalat, az LG Magna.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!