Ugrás a tartalomra

Riasztást adott ki jégeső és erős szél miatt a HungaroMet

VÉSZ
Utoljára módosítva
2024. április 02. kedd 14:08
Elsőfokú riasztással figyelmezteti a lakosságot a meteorológiai szolgáltató zivatarok kialakulása miatt, amelyek jégesőt és szélvihart okozhatnak.

Citromsárga riasztást adott ki a HungaroMet kedd délután szerda éjfélig, vagy visszavonásig. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent. Emellett esetenként megerősödhet a szél és jégeső is előfordulhat - tudtuk meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság VÉSZ applikációján keresztül. Az erre vonatkozó folyamatosan frissülő térkép ITT érhető el. 

Ma napközben az ország északkeleti felén, harmadán még nagy területen fordulhatnak elő viharos -  megközelítőleg 60-80 kilométer per órás, egy-egy helyen akár ezt meghaladó - széllökések. Délutántól fokozatosan veszít erejéből, majd estére mérséklődik a légmozgás - írja honlapján a HungaroMet. Zivatarok környezetében az említett viharos kifutószél, kis méretű, körülbelül 2 centiméter átmérőjű jég, illetve intenzív csapadék valószínű, de a záporok környezetében is előfordulhat jégdara. A késő esti órákra a zivatartevékenység fokozatosan lecseng, illetve kelet felé elhagyják a cellák országot - fűzik hozzá. 

Szerdán a megadott kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenségnek kicsi az esélye, legfeljebb a Zempléni-hegység, Nyírség térségében fordulhat elő napközben időnként viharos - 60-65 kilométer per órás - széllökés - tájékoztatnak. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!