Ugrás a tartalomra

Rövidesen elkészül a Villanyrendőr buszmegállójának új burkolata

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. január 28. péntek 12:21
Szopkó Tibor alpolgármester szerint szomorú, hogy néhányan politikai ügyet próbálnak csinálni azokból a főutcai burkolatjavításokból, melyeket kilenc éven át nem végeztek el.
Fotó: Juhász Ákos


Ahogyan arról a minap.hu is beszámolt, megkezdődött hétfőn a Villanyrendőrnél található, rendkívül nagy utasforgalmat bonyolító buszmegálló burkolatcseréje. A munkálatok miatt átmenetileg kicsit közelebb került a buszmegálló a főutcához, a városi járatok a villamosmegálló közelében, egy népszerű vendéglátóhely előtt állnak meg. 


Szopkó Tibor alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, ezeket a köveket még a 2000-es évek közepén, több ütemben rakták le a Villanyrendőrnél, a Szinva teraszon, a Kandia-közben, a Déryné utcán, a Hősök terén és a Kazinczy utcán. A térkövek mára rengeteg helyen felrepedeztek, eltörtek, de nemcsak esztétikai okok miatt, hanem a balesetveszély megszüntetése miatt is szükséges a csere.

Fotó: Beregi László


- Felháborítónak tartom, hogy egy ilyen jellegű ügyből sokan pártpolitikát képesek csinálni. Ha körbenézünk ezeken a területeken, azt láthatjuk, hogy az előző városvezetés kilenc éve alatt kerültek ilyen rettenetes állapotba. Ahelyett, hogy akkor megcsinálták volna, most ebből a dologból csinálnak politikai purparlét – hangsúlyozta. 

A mostani munkálatok egyébként 4,9 millió forintba kerülnek, melyből közel két milliót Szopkó Tibor a saját keretéből finanszíroz. A politikus elmondta még, már most látszik, hogy a továbbiakban is sok probléma lesz ezekkel a térkövekkel, ezért a tervek között az érintett területeken további burkolatok cseréje is szerepel. 

További hírek

Olvasnivaló