Ugrás a tartalomra

Segítségre szorul a Második Esély Alapítvány

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. augusztus 14. szerda 18:23
Az elmúlt hónapokban megemelkedtek az idén nyolcéves Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány állatorvosi költségei. A szervezet kasszája kiürült.

Az Állategészségügyi Telepen több olyan kutya és macska is van, amelyek gyógykezelésre szorulnak. Ennek anyagi fedezetét már hosszú ideje az alapítvány biztosítja. A Fonoda utcán található Állategészségügyi Telepet a város tartja fent, de a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány is óriási munkát végez itt. A további kezelésekhez anyagi támogatásra van szükségük.

A telephely most is telt házzal üzemel: hetven eb és több mint tíz macska van bent. Az alapítvány adományokból tud gazdálkodni, ebből finanszírozzák a gyógykezeléseket is. Az egyszázalékos felajánlások összegéhez csak ősszel jutnak majd hozzá, addig is nagy szükségük van támogatásra, hogy ne maradjon el egyetlen szükséges műtét vagy beavatkozás sem – tudtuk meg az alapítvány kuratóriumi tagjától.

– Az elmúlt egy hónapban, két hónapban annyi beteg állat került be az állatorvosi telepre, hogy jelentősen megnőtt az állatorvosi költségeink kiadása. Közel egymillió forintot költöttünk most minimum állatorvosi költségekre. Például szegény Milkáknak a műtétjét mi finanszíroztuk, várjuk a szövettani eredményt, hiszen az ő kezelése még itt nem ért véget, mert ha olyan a szövettani eredménye, akkor még a továbbiakat, akár a kemoterápiát is finanszírozni kell – fejtette ki stábunknak Bukta Ilona.

Osztie Tibor képgalériája

Örömmel veszik a táp adományokat és a jó minőségű konzerveket. Leginkább azonban pénzbeli segítségre lenne szükségük. Ha valaki akár egy csekély összeggel is tud segíteni, az az alábbi számlaszámra utalhatja adományát:

MME Alapítvány 12046119-01580295-00100001

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!