Ugrás a tartalomra

A sufni titkairól meséltek

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. november 11. péntek 15:55
Hajnal József és Sörés Klára kötetét a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában mutatták be csütörtökön. 
Fotók: Juhász Ákos

Játékos formában mutatták be csütörtökön a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola és a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola diákjai számára „A sufni titkai” című könyvet. A bemutatón Hajnal József író és Sörés Klára illusztrátor is jelen volt. 

Hajnal József lapunk érdeklődésére elmondta, első mesekönyve „Rézi királylány lesz - Álmodj méheket!” címmel jelent meg, azt „A sufni titkaihoz” hasonlatosan unokáinak írta.

- Ezt a második könyvet már feleségemmel együtt írtam, pontosabban ő készítette az illusztrációkat. A könyv lényege, hogy egy kis sufniban az ott található tárgyak mesélnek el különböző történeteket és mindegyik történet egy kis tanulsággal zárul. Ami összefüggést teremt a történetek között az az, hogy mindig előkerül az, hogy hogyan beszéljünk a másikkal, hogyan szólítsuk meg embertársainkat – mondta el Hajnal József, aki hozzátette, az előző kötethez hasonlóan ezt is bemutatják több helyen a gyermekeknek, ezeken az alkalmak pedig mindig vetítéssel, közös énekléssel, tornázással telnek. 

A kötetet az ország több pontján bemutatták már Miskolcon is több könyvbemutatót tartottak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!