Ugrás a tartalomra

Szabadulása napján ismét a bűn útjára lépett

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 11. péntek 16:12
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfival szemben, aki a korábban rablás miatt kiszabott börtönbüntetéséből történt feltételes szabadságra bocsátása napján újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A vádirat szerint, a férfi június 21.-én az egyik dunántúli büntetés-végrehajtási intézetből történt szabadulását követően Miskolcra utazott. Délelőtt 10 óra körül, a miskolci autóbusz pályaudvaron – miközben a vádlott a lakóhelyére tartó buszra várakozott – megszólította őt egy nő és cigarettát kért tőle. Mivel a vádlottnál nem volt cigaretta, ezért a nővel együtt elindultak a közeli dohányboltba.

Útközben, az egyik kocsiállásnál a vádlott felfigyelt egy padon alvó férfira, akinek a mobiltelefonja a pad előtt a földön hevert. A vádlott kihasználva a sértett védekezésre képtelen állapotát, a pad előtt elhaladva felvette a földről és eltulajdonította a mobiltelefont.

Az ügyészség a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfit kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a legutóbbi büntetése kapcsán alkalmazott feltételes szabadság megszüntetésére és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!