Ugrás a tartalomra

Szabadulóművész egerek érkeztek a Miskolci Állatkertbe

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. április 27. szerda 11:21
Három sokcsíkos fűegér indult el a németországi Halle állatkertjéből Miskolcra a közelmúltban – a Miskolci Állatkertbe azonban már csak egy érkezett meg. Az alaposan lezárt szállítódobozukon nem keletkezett sérülés. Mi történhetett? Hová tűnhetett a két Houdini-egér?

A  Miskolci Állatkert célja, hogy bemutassa az élővilág sokszínűségét, ennél fogva az élőlények széles skálája megtalálható a parkban. Ennek a szellemnek a jegyében indult útnak három sokcsíkos fűegér Németországból, hogy Miskolcra érkezve az Afrika-ház egyik terráriuma legyen az új lakhelyük – tudtuk meg Veress Tamás gyűjteményi vezetőtől.

Fotók: Juhász Ákos

Az egy hím és két nőstény annak rendje és módja szerint elindult Magyarországra, azonban „az állatszállítás mindig izgalmas dolog” – mint a gyűjteményi vezető utalt arra, hogy hiba csúszott a tervbe.

„Azt nem gondoltuk, hogy egy fűegér szállítása is lehet annyira izgalmas, amit még a sokat tapasztalt, nemzetközi szállításban rutinos kolléga sem látott” – folytatta, majd hozzátette: amikor Miskolcra érve kinyitották a lezárt dobozt, csupán egy egér volt benne.

Végül kiürítették a szállítójárművet, és meglettek a kis Houdini-egerek. Egyikük egy láda mögött pihent a sarokban, míg társát egy csomag takarmány között találták meg.

Hogy miként szabadulhattak ki a szállítódobozból, az sajnos rejtély marad, ugyanis külsérelmi nyomot nem találtak rajta, sem pedig bármilyen arra utaló jelet, hogyan juthattak ki a renegát fűegerek a gondosan lezárt szállítódobozukból.

A történet így szerencsés véget ért, az állatok pedig már új életterüket szokják a Miskolci Állatkertben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!