Ugrás a tartalomra

Számvetés – Mennyien használták a Lévay uszodáját egy év alatt?

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 02. szerda 14:30
Egy éve, szeptember 1-jén nyitották meg a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportközpontját. Az uszodát külsősök is használhatják. Ábrám Tibor iskolaigazgató arról számolt be, hogy szép számmal jöttek úszni a miskolciak.

Az ötsávos, huszonöt méteres uszodát és a szabvány méretű kézilabdapályát nemcsak a Lévay tanulóinak mindennapos testnevelésére tervezték, hanem Miskolc város közönsége előtt is megnyitották egy évvel ezelőtt.

Ábrám Tibor elmondta, mindkét helyiséget napi rendszerességgel kezdték látogatni a Miskolc Városi Sportiskola növendékei. – A mi tanulóink mellett négy másik miskolci általános iskola tanulói is használták iskolaidőben az uszodát. Rövid előkészületek után októberben nyitottunk meg a nagyközönség előtt, óriási volt az érdeklődés már az építkezés ideje alatt. Január-februárra már százhúsz látogató úszott heti rendszerességgel – mondta az igazgató, aki emlékeztetett az ország minden pontját érintő márciusi változásra. – A pandémia miatt nekünk is be kellett zárnunk, leengedtük a medencét, majd csak július 15-én indítottuk újra a szolgáltatást. Szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy Miskolc szívében a továbbiakban is lehet egy jót úszni.

Csak bérlet váltható, napijegy nincs. A leginkább kihasznált napok a kedd és a csütörtök, kicsivel marad el mögöttük a szerda. A délutáni-esti időszakban mindennap nagyobb a kihasználtság a reggeli órákhoz képest. A közönség összetétele változatos, hiszen fiatalok és idősek egyaránt járnak a Lévay Sportközpontba.

Nyitvatartás:

Hétfőnként: 5:30-8:30, kivéve minden páros hétfőn: zárva

Kedd-péntek: 5:30-7:30 és 18:00-21:00

Szombat: 5:30-8:30 és 17:00-21:00

Vasárnap: zárva.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!