Ugrás a tartalomra

Száraz, vörös, édes: átadták a Miskolc város bora díjakat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 16:13
Évtizedes hagyománya Miskolcnak, hogy a Borangoláson megválasztják a város borát. A világjárvány miatt az utolsó alkalom 2019-ben volt. Idén tehát négy éves kihagyás után emelte ki a szakmai zsűri a versenyben résztvevő borok közül a legjobbakat.
Juhász Ákos képgalériája

- Szeretnénk, ha minél több bükki borász borait köszönthetnénk a versenyben. Tudjuk, a mostani kiírásban voltak olyan feltételek, amik megnehezítették a helyi borászok indulását, ezeken a jövőben enyhíteni szeretnénk, hogy minél több helyi szakembernek legyen lehetősége bemutatkozni a versenyen. Szeretnénk, ha újra elismert lenne hazánkban ez a borvidék – fejtette ki az eseménnyel kapcsolatos gondolatait Veres Pál.

A kategóriák győztesei:

Fehérbor kategóriájában Miskolc város bora 2022-ben az abaújszántói Palkó Pincészettől érkezett, Gelencsér 2021-es száraz furmint lett. Vörösbor kategóriájában Miskolc város 2022-es bora az egri Vincze Béla Pincészettől érkezett, a 2018-as száraz kékfrankosuk nyert. Desszertbor kategóriájában Áts Károlyék 2019-es Áts cuvéeje nyert Tarcalról.

A díjátadón a borászatokat Palkó Gabriella, Vincze Béla és Áts Károly képviselték.

A díjakat Veres Pál polgármester és Kovácsné Drabant Katalin zsűri elnök, borász, a Miskolci Borbarátok Társasága Egyesület tagja adták át.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!