Ugrás a tartalomra

Százhuszonhárom éves a miskolci közösségi közlekedés

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 27. kedd 11:19
Az évforduló alkalmából kitüntetést kaptak a közlekedési cég dolgozói is.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) hagyományainak megfelelően ebben az esztendőben megemlékeztek azokról, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a miskolci villamos közlekedést. A keddi központi ünnepségen köszönetet mondtak azoknak is, akik működetik, fejlesztik a helyi közösségi közlekedést.

Fotó: Juhász Ákos

Az eseményen Demeter Péter, a közlekedési vállalat vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki emlékeztetett, idén már 123 éves a miskolci tömegközlekedés, melyre az ünnepség mellett júliusban nosztalgiajáratokkal is emlékeztek. A cégvezető beszélt az elmúlt időszakban történt változásokról, a vállalatvezetés céljairól, terveiről is. 

- Egy világjárvány közepén vagyunk, aminek ráadásul még nem is tudjuk, hol van a vége, de természetesen ehhez is próbálunk alkalmazkodni. A védekezés nagy kihívás nemcsak nekünk, hanem az egész országnak, sőt a világnak is, és most az látszik, hogy ezeket, a járvány miatti intézkedéseket az idén még biztosan meg kell tartanunk. Ennek ellenére, vagyis inkább emellett számos olyan eredményt értünk el, melyek úgy a dolgozók, mint az utazóközönség számára is pozitívak – hangsúlyozta.

Célok, tervek

A vezérigazgató szólt többek között a buszsofőröket érintő ösztönzőrendszer átalakításáról, valamint a Miskolc Holding és cégcsoportjaiban – így az MVK-nál is – történt béremelésekről is. Kiemelte továbbá, folyamatban van a jegy- és bérletértékesítési rendszer megújítása, melynek részeként a remények szerint az év végéig jegy- és bérletautomatákat helyeznének ki a város számos pontján. Bár a járműállomány országos szinten is korszerűnek számít, folyamatosan keresik a lehetőségét annak, hogy további új autóbuszokat szerezzenek be – jelentette ki Demeter Péter, aki fontosnak tartotta elmondani azt is: a menetrend és a vonalhálózat is megújul, mégpedig két lépcsőben (ahogyan arról korábban beszámoltunk, az első változások már szeptembertől életbe lépnek).

A köszöntő után elismerésben részesültek a miskolci közösségi közlekedésért dolgozók: emléklapokat adtak át, és kiosztották a vezérigazgatói elismeréseket is, de díjban részesültek azok is, akik a 35, 40, vagy már 45 éve dolgoznak a vállalatnál. A közlekedési társaság legmagasabb elismerését, a Meszléri Zoltán díjat idén Juhász Csaba autóbusz-vezénylő kapta. A 2000-ben alapított Meszléri Zoltán díjat azok a főállású szakemberek kapják, aki legalább egy évtizede dolgoznak a vállalatnál, és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végeznek a közösségi közlekedés érdekében.

Demeter Péter és Juhász Csaba - Fotó: Juhász Ákos

  
Munka, hivatás

Juhász Csaba lapunknak azt mondta, nagyon meglepődött, mikor megtudta, hogy idén ő kapja a díjat, még annak ellenére is, hogy természetesen jól esik neki a kitüntetés. 

- Én már gyerekkorom óta buszvezető akartam lenni, és hála istennek ez sikerült is. Húsz évet töltöttem a kormány mellett, és utána lettem vezénylő. Mint legtöbbünknek, így nekem sem csupán egy munka ez, hanem sokkal inkább hivatás – mondta Juhász Csaba.

Juhász Ákos képgalériája

Elismerések, díjazottak    
2020-ban Meszléri Zoltán díjat kapott: Juhász Csaba, vezénylő
Törzsgárda elismerésben részesült:
45 éves munkaviszony elismeréséért: Bolha József
40 éves munkaviszony elismeréséért: Hacsaveczné Timkó Gabriella, Mihók Imre, Fekete Lajos
35 éves munkaviszony elismeréséért: Bíró Gábor, Budai Tibor, Garai Lajos, Kovács Bertalan, Nagy Sándor, Némedi Csaba, Oszlányiné Hasap Katalin, Putnóczki István, Szadai Norbert, Tóth Zoltánné, Varga László, Vas Lajos
Vezérigazgatói elismerésben részesült: Bolha József, Hacsaveczné Timkó Gabriella, Kiss Károly Zsolt, Kovács Krisztina, Mihalik Róbert
Emléklap kitüntetésben részesültek: Balogh József, Blach Csaba, Bodnár Zsolt, Boros Zsoltné, Böszörményi Zoltán, Bubnó József, Buhala Béla, Bús László
Dédesi-Dózsa József, Demkó Gábor Pál, Doszpoly István, Dudás Balázs, Duhi János, Faragó Ferenc, Gál Róbert, Gulyás György, Hajzsó Attila, Kosztik Róbert, Mándy Gábor, Mezei Róbert, Mikulák Mihály, Müller Sándor, Nagy Lajos, Nagy Norbert, Nagy Sándor, Orosvári Attila, Schadt Gábor, Simon Attila, Smaltig Lilla, Szabóné Takács Éva, Szeszák Gyuláné, Szilvási Hajnalka, Szűcs Iván, Tóth Csaba, Tóth Tibor, Tóth Zoltánné, Trója István, Urbancsik József, Vas Lajos, Wittmann Ferenc
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!