Ugrás a tartalomra

Szeszélyes április - folytatódik a változékony idő

MTI
Utoljára módosítva
2023. április 16. vasárnap 17:46
A következő héten is változékony idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A hét elején még többfelé várható zápor, zivatar, aztán kevesebb lesz a csapadék és több a napsütés.

Hétfőn az alapvetően felhős idő mellett akár több órára kisüthet a nap. Reggel főként északkeleten, illetve délnyugaton lehet gyenge eső, a délután folyamán már többfelé záporok, zivatarok is lesznek. Az északias szél nagy területen megélénkülhet, megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódhat és a zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 Celsius fok között alakul.

Kedden már több-kevesebb napsütésre is lehet számítani, de több helyen is előfordulhat záporeső, zivatar. Emellett élénk, időnként erős széllökésekre is számíthatunk, illetve minimum 4 és 10, maximum 13 és 20 fokra.

Szerdán és csütörtökön is hasonló lesz az idő, a legkevesebb csapadékra pedig pénteken számíthatunk, az OMSZ előrejelzése szerint aznap az ország nagy részén már több órára kisüthet a nap, de azért még előfordulhat egy-egy zápor. Pénteken hajnalban általában 2, 8, a délutáni órákban 15, 20 fokot mérhetünk.

Szombaton és vasárnap gomolyfelhős, de zömében napos idő lesz, a hét legutolsó napján pedig akár már 23 fokos meleg is lehet, miközben hajnalban még bőven lehet olyan hely az országban, ahol csak két fok lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!