Ugrás a tartalomra

Szirmabesenyői utak újultak meg

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. november 23. kedd 17:34
A Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program támogatásával kaphatott új burkolatot az Alkotmány és a Petőfi utca Szirmabesenyőn – számolt be a település polgármestere és a térség országgyűlési képviselője kedd délután. 
A beruházások 33 millió forintos kormányzati támogatásból jöttek létre | Fotó: Mocsári László

- Az Alkotmány utca a Belügyminisztérium pályázatán elnyert húszmilliós összegből, valamint az önkormányzat tízmillió forintjából újulhatott meg – ismertette Bodnár Krisztián szirmabesenyői polgármester, hozzátette, a Magyar Falu Programból több mint tizenhárom és félmillió forint került a településre, ezáltal újult meg a temető mögötti útvonal mintegy háromszázhatvan méteren.

A polgármester szerint Szirmabesenyő három fő közlekedési útja közül a Sajókeresztúr felé vezető szakasz volt a legrosszabb állapotban

- Szintén a Magyar Falu Program keretében kétmillió forintot nyertünk, így valósítottuk meg a temető körbekerítését – tette hozzá a településvezető. 

- A két út átadása is mutatja, hogy a település dinamikusan fejlődik. Ez köszönhető a település vezetésének és természetesen a kormány támogatásának is. Ezáltal sikerült felújítani az egészségügyi központot, a rendőrséget, a családsegítő épületét, de az óvoda energiakorszerűsítését is ennek köszönhetően tudtuk befejezni, továbbá utak és járdák újulhatnak meg így – fogalmazott az ünnepi átadáson Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, hozzáfűzte, reméli, hogy az itt élők érzékelik azt a szándékot, amit a kormány a vidéki települések fejlesztéséért tesz.

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselője emlékeztetett: ebben az évben Szirmabesenyő infrastrukturális fejlesztései elérték a 63 millió forintot

A polgármester beszámolója szerint önkormányzati ingatlanfejlesztésen keresztül nemrég a Művelődési Ház teraszát és ajtóinak nyílászáróit is kicserélték – a Király-hegyen lévő Balogh Liget felé vezető útnak pedig ugyancsak a napokban fejeződik be a kivitelezése. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!