Ugrás a tartalomra

Szobrot kaphat Wanger Vilmos

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 16. csütörtök 16:38
Szobrot állítanának a diósgyőri labdarúgás alapítójának, úttörőjének. A Diósgyőr Szurkolók Közössége Egyesület kezdeményezte, hogy a klub fennállásának 110. jubileumi éve alkalmából méltón emlékezzenek meg Wanger Vilmosról. A szobrot helyi alkotókkal, művészekkel készíttetné el az egyesület. Ehhez várják a DVTK szimpatizánsainak javaslatait és felajánlásait.

Az idei jubileum alkalmával a Diósgyőri Szurkolók Közössége Egyesület (DSZK) egy kezdeményezéssel állt elő, hogy méltó módon emlékezzenek meg az elmúlt 110 év sikereiről. Az egyesület szobrot állítana Wanger Vilmosnak, aki a diósgyőri labdarúgás alapítója, úttörője volt. A szobornak a DVTK Medical Center mellett lenne a helye, és indítványozzák azt is, hogy a jövőben a tér az alapító nevét viselje – tudatta Hollósy András, a DVTK „hangja”.

Fotó: Juhász Ákos

A tervek szerint a most még üresen álló épületfalra diósgyőri életképet festetnének, illetve a téren helyeznék el a régi stadion makettjét is. A cél, hogy közadakozásból, és még idén valósuljon meg mindez – mondta el Bajusz Gábor DSZK elnökségi tag.

– Hívunk mindenkit, hogy egyeztessünk erről a témáról és próbáljunk meg konszenzusra jutni, és még idén állítsunk szobrot Wanger Vilmosnak – hangoztatta.

A megvalósítás további részleteiről a DVTK születésnapján, február 6-án számolnak majd be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!