Ugrás a tartalomra

Szombaton ismét bolhapiac az Avason (videóval)

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 08. hétfő 11:29
Akkora sikere volt a júliusi bolhapiacnak, hogy a kezdeményezés folytatásért kiáltott. Az első alkalom tapasztalataiból tanulva minimális változtatásokkal, de szombaton újból megrendezik az Avasi Közösségi Kávézó előtt az Avasi Bolhapiacot – hogy a kacat újra hasznossá váljon.

Már júliusban, az első Avasi Bolhapiac előtt látszódott, hogy az emberek vevők az ötletre: az árusító helyek villámgyorsan beteltek. Persze ilyenkor mindig fennáll a veszély, hogy mindenki meg akar szabadulni az otthoni kacattól, de ugyan ki fogja megvenni őket?

Szerencsére a másik, a keresleti oldal is megalapozott volt, így egy kis családias hangulattal megspékelve, a kánikula ellenére is sikeres volt a városrész „régiségvására”. A „régi idők piacának” közösségi érzését egyébként többen is visszajelezték.

Képgalériánk az első Avasi Bolhapiacról. | Fotók: Horváth Csongor

Úgyhogy nem is teketóriázott sokat az Avasi Közösségi Kávézót működtető Dialóg Egyesület, és augusztus 13-ára, szombatra meghirdette a második alkalmat. R. Nagy Csilla, a kávézó koordinátora elmondta, a keretek alapvetően nem változtak.

Az egyetlen regisztrációs feltétel – amellett, hogy csakis használt tárgyakkal lehet kitelepülni – az volt, hogy ruhadarabot nem árulhatnak, hiszen szeptemberben egy azonos elveken alapuló gardróbvásáron erre is lesz lehetőség.

Ugyanakkor az előző alkalom tapasztalataiból tanultak a szervezők. Például – bár olyan extrém meleg, mint legutóbb, nincs kilátásban – a várható hőség miatt hamarabb kezdenek: 10 óra helyet 8:30-tól indul a kitelepülés és ezúttal 11:30-ig tart.

Érdekes egyébként, hogy a kánikula mellett a korábbi időpont kijelölésében egy olyan szemfüles visszajelzés is közre játszott, hogy az emberek hamarabb mennek a boltba, inkább akkor járnak az utcán és haladnak el a bolhapiac mellett.

Mivel a hely továbbra is korlátozott, 20 árust tudnak befogadni regisztrációs sorrendben. Az is értékes tapasztalat volt, hogy ennél többet – bár igény lenne rá – egyszerűen nem bír el az Avasi Közösségi Kávézó előtti utcaszakasz.

Mivel elsősorban közösségi rendezvényről van szó, a közösségfejlesztők azt tervezik, hogy a rendezvény végén kérnek még fél órát a résztvevőktől és közösen ötletelnek majd: hogyan lehetne még javítani az Avasi Bolhapiacon?

Ez illeszkedik a júliussal elindított trendbe, amikor általánosságban azt mérték fel az árusok és a vásárlók között, hogy ki milyen közösségi programokra vágyik az Avason.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!