Ugrás a tartalomra

Szopkó Tibor: akár erőnkön felül is támogatjuk a miskolciak védelmét

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 08. péntek 13:01
A városvezető elmondta, több mint hárommillió forint pluszforrást fog kapni a rendészet.
Fotó: Juhász Ákos

A hétvégén két fiatal tartott garázda körutat, üvegszilánkösvényt hagyva maguk mögött. A Győri kapuban kezdték a zúzást, ami később a belvárosban folytatódott. Hat autó szélvédőjét és három üzlet kirakatát rongálták meg, jelentős anyagi kárt okozva a tulajdonosoknak.

Szopkó Tibor alpolgármester az utóbbi hetekben kiemelt témaként kezelte a sétáló utca ügyét. Ingatlangazdálkodási szemmel és történelmi vetületben is vizsgálták, milyen hatások befolyásolják a Széchenyi jelenét. Emellett fórumra hívta a sétáló szolgáltatóinak és boltjainak tulajdonosait, ahol azok elmondhatták gondjaikat, javaslatokat tehettek a helyzet kezelésére. A következő szempont a közbiztonság és a kéregetők jelenléte lett volna, valamint azok a törekvések, amiket a város tesz a megoldásért. Ezt előzte meg a múlt hétvégi kirakattörés. Az alpolgármester nem ment el szó nélkül az incidens mellett.

- A városvezetés nemrégiben úgy döntött, havi 3,2 millió forintos többletforrást különít el, hogy még több járőrpárost tudjon szolgálatba állítani a rendészet a sétálóutcán – fogalmazott a városvezető, hozzátéve hogy éves szinten 800 millió forintot költenek a MIÖR működtetésére. Ezt a lépést előzte meg a múlt hétvégi kirakatzúzás.

Szopkó Tibor lapunknak tovább részletezte a témát.

- Mindezt tesszük úgy, hogy a közrend fenntartása alapvetően állami feladat. Mégis fontosnak érezzük, hogy – akár erőnkön felül is – komoly forrásokat fordítsunk a miskolciak védelmére. Úgy tűnik, nem hiába: éppen a rendészek munkájának köszönhetően fogták el hétvégén a vandálokat.

Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, hogy a megelőzésben a lakosságnak szintén fontos szerepe lehet.

- Több szemtanúja volt az esetsorozatnak a Győri kapuban és a belvárosban egyaránt. Azt kérem a miskolciaktól, ne legyünk közönyösek. Ha olyan cselekményt látunk, ami a hatóságok közbelépését igényli, biztonságos helyről hívjuk a 112-t vagy a rendészet ingyenes zöld vonalát – hangsúlyozta Szopkó Tibor, aki végül kitért a miskolci rendőrök munkájára is.

- Egy nagyon alulfizetett és nehéz szakmáról van szó. Úgy gondolom, minden rendőr, aki Miskolcon végez szolgálatot, a köszönetünket érdemli. Alapvetően a rendszerrel van probléma. A rendőrség alulfinanszírozott és több figyelmet érdemel az állam részéről – fejtette ki az alpolgármester.

A rendészek egyébként teljes létszámmal vesznek részt a Kocsonyafesztivál nyugalmának biztosításában: minden egyenruhás dolgozó szolgálatban lesz. A szervezet összetartó erejét mutatja, hogy a nem egyenruhás munkatársak is kint lesznek az utcán: ők segíteni fogják a járőrök munkáját, étellel és meleg itallal teszik majd számukra kellemesebbé a szolgálatot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!