Ugrás a tartalomra

„Terjesszük a jót” – közös tanévnyitót tartottak a római katolikus iskolák

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 02. hétfő 16:19
Először tartottak közös tanévnyitót a miskolci római katolikus iskolák. A 2019/20-as tanév évnyitó szentmiséjét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be, a Generali Arénában. A tanévnyitó misére hat miskolci iskola diákjai gyűltek össze.
Mocsári László képgalériája!

A miskolci római katolikus iskolák idén először közösen ünnepelték meg a tanév kezdetét. Összesen hat iskola diákjai – négy általános- és két középiskola – vettek részt az évnyitón. Ternyák Csaba azt mondta a diákoknak, terjesszék a jóságot.

„Mi más lenne nekünk, keresztény embereknek a hivatása ebben a világban, ebben a városban, mint az, hogy terjesszük a jót. Egy jó társadalmat szeretnénk építeni, ahol a jóság dominál és uralkodik.” – hangoztatta Ternyák Csaba.

A közös évnyitó Juhász Ferenc mindszenti plébános ötlete volt. Szerinte fontos, hogy a felekezeti iskolák összetartsanak, és egy közösséggé váljanak városon belül.

Juhász Ferenc, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóságának elnöke kiemelte, ez különösen is fontos itt Miskolcon, ahol hála Istennek nagyon sok felekezet van, és minden felekezetnek van több szintű és több iskolája, intézménye, amelyek közül mindegyik törekszik arra, hogy miközben nyit a másik felé – hiszen befogadják a más felekezetű tanulókat is –, igyekszik meghatározni önmagát is.

A közös tanévnyitót az iskolaigazgatók is örömmel fogadták.

Kovácsné Nikházi Eleonóra, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola igazgatója a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, ezek az alkalmak arra jók, hogy jobban megismerjük egymást, és egymás munkáját.

A közös tanévnyitóból hagyományt szeretnének teremteni a miskolci római katolikus iskolák. A mise végén már most kihirdették, hogy jövőre ugyanitt találkoznak, hogy hasonló módon nyissák meg a 2020/21-es tanévet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!