Ugrás a tartalomra

Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 01. csütörtök 10:57
Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC). Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Varga Judit és Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában.

Rakaczki Zoltán ügyvezető elnök először a járványhelyzet hatásairól, a megtett intézkedésekről és a bajnokságokkal kapcsolatos kilátásokról adott tájékoztatást. Ezt követően a jelenlévők elfogadták a MEAFC 2019. évi beszámolóját, valamint a 2020. évi szakmai és pénzügyi tervét. A küldöttgyűlés döntött arról, hogy a MEAFC – megfelelve a szükséges gazdasági és társadalmi mutatóknak – közhasznú egyesületként működik a jövőben. A küldöttgyűlés jóváhagyta a MEAFC Röplabda Kft. megalapítását is, amely a férfi röplabda csapat NB I-be történő feljutása miatt vált szükségessé.

Alapszabály-módosításra is sor került, amelynek egyik fontos eleme volt az egyesület irányítási struktúrájának átalakítása. A stratégiai és az operatív irányítást különválasztották, az ügyvezető elnöki tisztség helyett a továbbiakban elnök (elnökség munkájának koordinálása) és ügyvezető (MEAFC Iroda munkájának koordinálása) irányítja és képviseli az egyesületet. Másik fontos változás, hogy a Miskolci Egyetem kancellárja helyett, igazodva a Miskolci Egyetemen végbement szervezeti változásokhoz, a továbbiakban az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriuma delegálhat tagot a MEAFC Elnökségébe.  

Ezt követően Rakaczki Zoltán megköszönte a MEAFC Elnökség 2016-2020 időszakban végzett munkáját. Az eredmények között említette az NB I-es férfi röplabda, az NB I/B-s férfi kosárlabda, az NB II-es férfi futsal és az NB II-es férfi asztalitenisz csapat versenyeztetését. Továbbá kiemelte a MEAFC szerepét a 2016-os Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság szervezésében, valamint a Miskolci Egyetemi Körcsarnok felújításában.  

A tisztújítás során Rakaczki Zoltán újabb 4 évre kapott felhatalmazást. Boda Péter továbbra is alelnök marad. Új elnökségi tagként került be Varga Judit, a Miskolci Egyetem fenntartó alapítványának kuratóriumi elnöke, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Gyarmati János, a Huniko Kft. ügyvezetője.

Az új elnökség kiemelt céljának tekinti a 2024-es Európai Egyetemi Játékokra történő felkészülést, mind szervezési, mind résztvevői (Miskolci Egyetem hallgatóinak felkészítése) oldalról. További fontos cél új partnerek és források keresése, valamint a tizenegy szakosztály esetében középtávú szakmai program kidolgozása.

A MEAFC elnöksége a 2020-2024-es időszakban: Rakaczki Zoltán elnök, Boda Péter alelnök, Fazekas Csaba, Hajdú László, Horváth Zita, Varga Judit, Gyarmati János, Maksa Balázs és Sulák László elnökségi tagok. A MEAFC Felügyelő Bizottsága a 2020-2024-es időszakban: Bihall Tamás, Pabis Attila és Molnár Miklós. Az ügyvezető megválasztására az alakuló elnökségi ülésen kerül sor. Addig a korábbi ügyvezető elnökhelyettes, Gyenes Mirella tölti be ezt a posztot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!