Ugrás a tartalomra

Tíz évig nem árulják el, mennyibe kerül Európa legnagyobb tűzijátéka augusztus 20-án

hvg.hu
Utoljára módosítva
2022. július 18. hétfő 10:35
A Magyar Turisztikai Ügynökség azt közölte, az augusztus 20-i tűzijáték ára az adat keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.

Arról már június végén hallani lehetett, hogy az idei augusztus 20-i tűzijáték minden eddiginél grandiózusabb lesz. A rendezvények kommunikációs ügynöksége akkor arról beszélt, hogy Európa legnagyobb tűzijátékát tekinthetik majd meg az érdeklődők - kezdi a HVG cikke.

Fotó: MTI/Koszticsák

Azóta az is kiderült, hogy erről a tervről annak ellenére sem tett le a kormány, hogy az elmúlt egy hétben több megszorító intézkedést, valamint energia-veszélyhelyzetet is bejelentett. A tervek szerint a programsorozat négynapos lesz, a Duna felett pedig 32 percig tart majd a tűzijáték.

Azt viszont nem lehet megtudni, hogy a kormány erre mennyit fog költeni.

Tavaly, amikor a mostaninál kisebb ünnepséget terveztek, számításaink szerint nettó 5,5 és 7,9 milliárd forint közötti összeget költhettek el. Az idei évben ennek biztos, hogy a többszörösét égetik majd el, ám ez nemcsak most, de hosszú éveken át biztosan nem is fog kiderülni, ez az adat ugyanis tíz évig titkos marad – írta meg az Átlátszó.

A Párbeszéd június végén élt közérdekű adatigényléssel az előzetes költségbecslésről. A Magyar Turisztikai Ügynökség az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényre hivatkozva azt írta, hogy az adat a keletkezéstől számított tíz évig nem nyilvános. 

További hírek

Olvasnivaló