Ugrás a tartalomra

Tizenkét magyar érem a fekvenyomó Eb-ről

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 12. hétfő 12:21
A magyar versenyzők az összes korosztályt figyelembe véve öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal zártak az Isztambulban megrendezett fekvenyomó Európa-bajnokságot.
Fotó: Cserna János, Prémium Média & Sport Management Zrt.

A sportági szövetség hétfői közlését tolmácsoló MTI szerint Szabó Ágnes két aranyérmet is szerzett, miután a +84 kilósok között 155 kilogrammal zárt, emellett az abszolút elsőséget is begyűjtötte. Eredménye a valaha nyomott legnagyobb súly a nőknél Magyarországon. Schauer Kornél a 120 kilósoknál ezüstérmes lett, míg Palágyi Zsanett (69 kg) bronzérmesként végzett.

Az ifiknél Sajben Dániel (59 kg) Eb-ezüstöt szerzett, Kőhalmi Boriska (69 kg) harmadik lett, akárcsak Balog Vencel (66 kg). A masters mezőnyben Európa-bajnok lett Petróczki Magdolna (masters 2; 75 kg), Katona Bálintné (masters 2; 57 kg) és Salamon Erika (masters 2; 63 kg). A dobogó második fokára állhatott fel Schneider Erzsébet (masters 2; +84 kg), és egy kimagasló eredménnyel (205 kg) Cserna János (masters 2; +120 kg) - számol be a portál.

"Úgy gondolom, a csapat minden tagja helytállt a kontinensbajnokságon, amelyen 31 ország 700 sportolója vett részt. A magyar válogatott tagjai hetven százalékban sikeres gyakorlatokat mutattak be" - mondta az MTI-nek Kromek András, aki Szabó Ágnessel együtt nemzetközi bíróként is képviselte a magyar színeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!