Ugrás a tartalomra

Több rendőr-rendészpáros Miskolc belvárosában

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. november 06. szombat 13:33
A megelőzést és a tettenérés hatékonyságát szolgálja, hogy a hétvégéken több rendőr-rendészpárost vezényelnek ki a belvárosi szórakozóhelyek és forgalmasabb csomópontok környékére.
Fotó: MiNap-archív (Végh Csaba)

Kiemelten a Kandia közben, a Déryné utcában, a Villanyrendőrnél és a Centrum áruháznál, de a sétálóutca teljes hosszában vigyázzák a rendet a járőrpárosok. A bővítés szolgálatonként hat-nyolc párost jelent.
– A korábbi hónapokban több bejelentés is érkezett szabálysértésekről, köztük közterületi szeszesital-fogyasztásról, a bódult állapot miatti zaklató viselkedésről, amik az esti-éjszakai szórakozás járulékos tényezői – mondta lapunknak Badány Lajos.

Az alpolgármester kiemelte, a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a belváros közbiztonságának javítására, amelyet elsősorban a szórakozóhelyek környékén elkövetett garázda cselekmények visszaszorításával, illetve azok megelőzésével kíván elérni. Hozzátette, eddigi tapasztalataik szerint is már érzékelhetővé vált a szabálysértési esetek számának csökkenése az említett közterületeken, a szórakozó fiatalok magatartása egyre inkább jogkövető. De a folyamatos rendőri jelenlét önmagában is visszatartó erővel bír.
– A közös járőrözés költségeihez az önkormányzat is hozzájárul, rendszeres egyeztetéseket folytatunk a rendőrség illetékeseivel, közösen áttekintve a beavatkozási pontokat. Az újonnan kinevezett városi rendőrkapitány is kiemelt fontossággal kezeli a közterületi jelenlét megerősítését, amely a Miskolci Önkormányzati Rendészet bevonásával biztosítja a testületeknél mutatkozó létszámhiány áthidalását – mutatott rá az alpolgármester.

A város szeretné a polgárőrséget is aktívabban bevonni a közbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésébe, tervezik – a rendőr-rendészpáros mintájára – a rendész-polgárőrjárőrözés megszervezését. Ebben Badány Lajos elmondása szerint partnernek mutatkoznak a polgárőr-egyesületek, de természetesen a felmerülő költségek megtérítése itt is többletforrást igényel.

Fontos, hogy a vegyes járőrpárosok kiállítása megkétszerezi a magasabb intézkedési jogkörrel rendelkező hatósági kollégák jelenlétét.

– Mind a miskolci városvezetés, mind pedig a rendvédelmi szervek elkötelezettek a közbiztonság javításában. De kérjük a miskolciakat, hogy lehetőségeikhez mérten maguk is tevőlegesen vegyék ki részüket a megelőzés és felderítés elősegítésében, és jelezzék az általuk észlelt problémákat az illetékes szervek felé. A közösségért aktívan tenni akaró, helyismerettel rendelkező lakosokat pedig örömmel várják mind a rendészet, mind pedig a polgárőr-egyesületek soraiba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!