Ugrás a tartalomra

A tökéletes fürdőszoba titka

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 12. hétfő 15:33
Amikor felújításról, az otthonunk megszépítéséről álmodozunk, az első projektek között szokott szerepelni a fürdőszoba felújítása. Ez az a helyiség, ahol minden nap többször megfordulunk, ahol szó szerint is lemossuk magunkról a mindennapok fáradalmait. Érthető hát, ha azt szeretnénk, hogy igazán szép környezetben tehessük meg ezt.

“Apróságok”, amikről nem feledkezhetünk meg

Kezdjük azokkal a dolgokkal, amelyek kevésbé szoktak egyértelműek, kézenfekvőek lenni a tervezéskor. Az egyik ilyen a Józan Kft. csemperagasztói, melyeket egyszerűen és nagyon gyorsan, ráadásul kedvező áron szerezhetünk be.

A rögzítésre használt anyag az egyik legfontosabb dolog az új burkolat kialakítása során, ráadásul az sem mindegy, hogy milyet választunk! Először is érdemes arra is gondolni, hogy a jelenlegi burkolatot lebontva az aljzat kiegyenlítésére is nagy valószínűséggel szükségünk lesz. Ehhez aljzatkiegyenlítőt kell vásárolnunk, s a csempéket, illetve járólapokat a megfelelően egyenletes, sima és előkezelt felületre fektetjük le. 

Ahhoz, hogy ne csupán az alap legyen egyenletes, hanem a csempék is szépen, szabályosan sorakozzanak, érdemes csempekereszteket is beszerezni, illetve fugára is szükségünk lesz. Sokan akadnak, akik idegenkednek a fugától, de megvan annak az oka, hogy ezzel az anyaggal töltjük ki a csempék közötti réseket. Ugyanis bizonyos mértékű tágulással érdemes számolni, s ezt a fugák remekül viselik, azaz kisebb térfogat esetén sem történhet meg, hogy a nedvesség leszivárog az egyes lapok közé.

Amennyiben ez előfordulna, az károsítaná a csempe, illetve a járólap alatti rétegeket, és penészedésnek, gombásodásnak is táptalajt adhatna.

Jöhetnek a nagy álmodozások is!

Általában nem a ragasztó típusáról szoktunk hosszan gondolkodni, beletervezni például a kiadásokba, a beszerzés folyamatába, azonban a kivitelezés menetébe is egyértelműen szükséges figyelmet fordítani rá. De ettől még átélhetjük és élvezhetjük is a lapok kiválasztásának örömét, sőt ha szeretnénk, akár a fugák színén is fantáziálhatunk egy kicsit.

A szaniterek, a lapok, a csapok, a tükrök, a lámpák alapozzák meg a fürdőszoba enteriőrjét. Emellett azonban érdemes néhány praktikus megoldást is átgondolnunk.

A funkciók is fontosak

A legtöbben a fürdőszobában helyezik el a mosógépet, illetve a szárítógépet is. Ezeknél nemcsak arra kell gondolni, hogy hova férnek el, hanem arra is, hogy vezetékeket is ki kell alakítanunk hozzájuk, hiszen anélkül nem működhetnének.

Érdemes azt is átgondolni - még akkor is, ha lesz szárítógép -, hogy hova tudunk elhelyezni egy ruhaszárítót, amennyiben éppen kevesebb ruhánk akad, illetve éppen az uszodából érkeztünk haza. Mielőtt fejest ugranánk a kivitelezésbe, gondoljuk át alaposan, hogy mi mindent szeretnénk megvalósítani! A folyamat során pedig ne feledkezzünk meg a szükséges és praktikus szempontokról sem!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!