Ugrás a tartalomra

Tömegeket csalt az utcára a tavasz első Régiségvására

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. március 03. vasárnap 13:56
Szikrázó napsütés, tavaszi illatok, madárcsicsergés – a tavasz elő Régiségvására kicsalogatta az utcára a miskolciakat. A hónap első vasárnapján nem csupán nézelődőkkel népesült be a Széchenyi utca széltében-hosszában, hanem olyan antikvitásokkal is, melyek visszaidézték szemünk elé azokat az illatokat, azokat az ízeket, azokat a hangokat és pillanatokat, amelyekre ezek nélkül a tárgyak nélkül, talán már nem is emlékeznénk.
Juhász Ákos képgalériája!

Tömegeket vonzott a belváros szívébe a tavasz első Régiségvására. Pénteken, március 1-jén már hivatalosan is elkezdődött a meteorológiai tavasz, így az évszak első antikvitást kínáló vására kicsalogatta a miskolciakat otthonukból.

regisegvasar_190303_ja_21.jpg

A Régiségvásár „korhatár nélkül megtekinthető” (élhetnénk akár ezzel a mozis jelzővel is), hiszen nemcsak az idősebb korosztály találhatta meg a múlt egy-egy darabkáját, de a fiatalok is érdeklődve vizslatták a Széchenyi utca kínálatát. Sokan visszatérő vendégei, sőt vásárlói is a főutcára kitelepülő Régiségvásárnak, és vannak olyanok is, akik már célirányosan keresik azt az árust, akivel már az előző hónapban eldiskuráltak a „nagyi festményéről”, vagy a „nagypapa pipájáról”.

regisegvasar_190303_ja_9.jpg

A régiség szó jelentése: minden, ami a régi időben létezett, vagy a régi időből hagyomány, emlék gyanánt fennmaradt. Ilyen emlékek után kutathatnak minden hónap első vasárnapján a miskolciak a belvárosban – nem volt ez másként ma sem. Megsárgult lapokkal teli könyvek, csillárok, plüssök és tányérok keresték új gazdáikat, de kézműves termékekkel is találkozhattunk a vásárban. A múltat idéző darabok mellett természetesen XXI. századi kézművesek ékszereit is megtalálhatták a nézelődők.

regisegvasar_190303_ja_26.jpg

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!