Ugrás a tartalomra

Tömeges oltást ígérnek a hétvégére

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 02. kedd 19:22
Március 6-7-én a 60 év alatti, krónikus betegeket 74 ezer adag AstraZeneca-vakcinával oltják be, erről sms-ben értesítik az érintetteket – írja a Telex.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy 74 ezer adag AstraZeneca-vakcina érkezik a kórházi oltópontokra a következő napokban, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást. Az érintettek a hét második felében sms-ben kapnak értesítést arról, mely, a lakóhelyükhöz közel eső oltóponton várják őket. Több száz ilyen helyszín lesz az országban – olvasható a Telexen.

György István, az oltási munkacsoport vezetője jelentette be szintén kedden, hogy úgy döntöttek: módosítanak a stratégián. Mostantól az a cél, hogy mielőbb minél többen megkapják az első oltást. A tervek szerint április 11-ig minden regisztrált meg fogja kapni az első adagot, mert már az első oltás is jelentősen csökkenti a súlyos betegség kialakulásának kockázatát.

A felgyorsítás érdekében a Pfizerrel 21 helyett 35 nap, az AstraZenecánál 4 hét helyett 12 hét után adják majd be a második adag vakcinát.

Az operatív törzs számításai alapján mostantól a megyei háziorvospraxisok számára a regisztráltak arányában küldik ki a vakcinát.

További hírek

Olvasnivaló