Ugrás a tartalomra

Tudásuk legjavát adták a jubileumi táncgálán

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. június 19. vasárnap 19:42
Tíz éves a Grand Dance Tánc- és Mozgásstúdió, a jeles alkalmat nagyszabású jubileumi gálával ünnepelték vasárnap délután a Művészetek Házában.
Mocsári László képgalériája

Telt ház fogadta a tánciskola tanulóit, akik egy többórás műsorban foglalták össze az elmúlt 10 év, illetve az elmúlt tanév koreográfiáit, versenytáncait. Egy igazi stíluskavalkádot tapsolhatott meg a közönség, hiszen széles a Grand Dance Tánc- és Mozgásstúdióban tanulható táncok palettája.

F. Lőrincz Krisztina táncművész, mesterdiplomás táncpedagógus alapította a tánciskolát, ő is a művészeti vezető. Lapunk érdeklődésére elárulta, 10 évvel ezelőtt egy gyerekkori álma vált valóra a táncstúdióval.

- 2012-ben nyitottunk meg, klasszikus balett-tel és moderntánccal indultunk, majd 7 évvel ezelőtt csatlakozott hozzánk Lipták-Oláh Petra, így hip-hop szakággal tudtunk bővülni. Évről évre több csoportunk van, ma már például az esztétikus gimnasztika is szerepet kap az oktatásban. Azt tudom mondani, hogy 4 éves kortól egészen a szeniorokig vannak csoportjaink, szám szerint tizenkettő, kezdők és profi egyaránt, őket négy tanár oktatja.

Elmondta azt is, hogy manapság a moderntánc és a hip-hop megy nagyon a fiatalok körében. A kicsiknél a klasszikus balett és a gyermektánc, az alapozó technikák népszerűek - nem véletlen, hiszen a szülők is pontosan tudják, hogy ezek adják meg az alapokat. Aztán lehet ismerkedni más táncstílusokkal is a Régiposta utca 9. szám alatti stúdióban.

A táncstúdió hip-hop szakágának vezetője, Lipták-Oláh Petra hozzátette, igyekeznek minél több versenyen részt venni, mert ezeken látják meg leginkább a táncosok, hová, miben tudnak fejlődni.

- Sok megméretésen vettünk részt az elmúlt években, jövő héten utazunk Balatonfüredre, ott rendezik meg az Európa-bajnokságot. A szenior korosztály több Eb-n volt már, nyertek is, különdíjakat is hoztak már el a csoportjaink. Nagyon jó a közösség, szinte olyanok vagyunk már, mint egy család, annyira ragaszkodunk egymáshoz - ecsetelte.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!