Ugrás a tartalomra

Tündérkertet hozna létre Fintor Zsolt

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 01. szombat 12:50
Szakértőkből álló csapatot építene fel Miskolc sikeres üzemeltetésére Fintor Zsolt független polgármesterjelölt. A duguláselhárítóként, vízvezetékszerelőként céget alapító szakember kreativitást és vállalkozói szemléletet vinne a városvezetésbe. Programjában szerepel, hogy önkormányzati területre saját Tündérkertet hozna létre a miskolciaknak.
Fintor Zsolt
Fintor Zsolt (független) polgármesterjelölt

Elküldtük kérdéseinket más polgármesterjelölteknek is, akik írásban válaszoltak. Dohány András (független) elképzeléseit ITT ismertette, Lehoczki László (Nép Pártján) programjáról, terveiről ITT olvashatnak, Pakusza Zoltán (Mi Hazánk) pedig ITT mutatta be programját.

minap.hu: civilként miért érezte fontosnak, hogy elinduljon a választáson?

Fintor Zsolt (F. Zs.): 47 éves vagyok, cégvezető, 3 gyermekes édesapa. Született miskolci vagyok, itt is dolgozom minden nap: csapatommal az emberek egyik legféltettebb kincsét, az otthonukat védjük meg a víz- és szennyvíz okozta károktól. Az elmúlt 10 évben, amióta főállásban vállalkozó vagyok, több tízezer embernek segítettem. Ismerem a problémáikat, az igényeiket, nem most kezdtem a kampány alatt kérdezni őket. Mindannyian tudjuk, milyen az élet Miskolcon, mi az, ami működik, és mi az, amin változtatni kell.

Látva Veres Pál polgármester visszalépését, és hogy sorra jöttek ki a civil ruhába bújt jelöltek, úgy gondoltam, hogy Miskolcnak és a miskolciaknak szükségük van egy valóban független jelöltre. Olyan jelöltre, aki képes egy szakértőkből álló csapatot felépíteni a város sikeres üzemeltetésére. Azért indultam el, hogy legyen egy valóban független polgármesterjelölt, egy nem álcivil, hogy végre véget vessünk a politikai csatározásoknak, melyek Miskolcot szinte teljesen víz alá nyomták.

minap.hu: a politikán kívülről érkezve milyen új szemléletet tud behozni ebbe a közegbe?

F. Zs.: Én felelősségteljes ember vagyok, felelősségteljes pozícióra jelentkeztem, így felelőtlen ígéreteket nem teszek. Kreativitást és vállalkozói szemléletet kell bevinni a városvezetésbe. Nem minden pénzkérdés, én már csak tudom: a semmiből, kezdőtőke és támogatás nélkül építettem fel a cégemet. A pénznél sokkal fontosabb egy jó cél, sok kreativitás és egy jó csapat.

minap.hu: hogyan vélekedik, létezhet valóban független politizálás?

F. Zs.: Igen, egyre több településen látjuk a példát, hogy civil polgármesterek nagyszerűen menedzselik a dolgokat. Hála istennek vannak a választókerületi jelöltek között is valóban civilek. Én szeretném, ha a lakosok őket juttatnák be a közgyűlésbe, így ők lesznek a mérleg nyelve, és végre nem fog az előfordulni, hogy a pártérdekek felülírják Miskolc és a miskolci emberek érdekeit.

minap.hu: egy kampány az erőforrásokról is szól. Vannak aktivistái, hirdetésekre épít?

F. Zs.: Én voltam az első, aki a közösségi médiában kiposztoltam a programomat, ami a www.fintorzsolt.hu oldalon folyamatosan elérhető. Azóta is napi szinten, a saját csatornáimon beszélek a terveimről. Mögöttem nem áll semmilyen párt vagy egyesület, nincs több tíz-, több százmilliós támogatás sem, amiből kampányolhatnék. Ezért nem lógnak plakátjaim a villanyoszlopokon, illetve túlzásnak, közpénzherdálásnak és vizuális környezetszennyezésnek is tartom a plakáttengert. Volt egy-két kiemelt posztom, szerintem az egész kampányra kicsit több mint százezer forintot költöttem.

minap.hu: programjának mik a főbb elemei? A várospolitikájából mit emelne ki?

Átláthatóság, szakértelem, szakértők bevonása, könnyű ügyintézés, együttműködés a helyi vállalkozásokkal – egyebek mellett ezeket tartalmazza a programom. Közösségi kerteket szeretnék, esővíz-gyűjtő programot, fásítást minden lehetséges helyen. Kátyú- és hibabejelentő applikációt a Városgazdának. Ha veszélyes játékot, padot, nem működő ivókutat lát valaki a játszótéren, akkor azt könnyen be tudja jelenteni.

A legfontosabb: a megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek kerüljenek a megfelelő posztokra. Azt tudom ígérni, hogy a vezetői posztokat átvizsgálom.

Fel kell számolni a városi közlekedési anomáliákat. Vissza kell állítani a tömegközlekedésben a 2019 előtti jól működő menetrendet, majd ezt kell fejleszteni az utazói szokások szerint. A jelzőlámpáknál zöldhullám kell. Mindezt helyi szakemberek bevonásával kell megoldani, akik ismerik Miskolc adottságait és a helyi emberek igényeit. A teljesen ingyenes tömegközlekedésben nem hiszek (csak 14 év alatt és 65 felett legyen ingyenes), mert akkor nem lesz pénz fejlesztésekre. Látjuk, mi lett a rezsicsökkentés végeredménye az ivóvízhálózat esetében. Legyen napijegy és havibérlet korrekt, megfizethető áron, és gyakran közlekedjenek a járatok.

Miskolcon a munkaerőhiány munkanélküliséggel párosul. Kedvezményeket és támogatásokat kell kidolgozni a helyi vállalkozások és munkahelyek elősegítésére. A kezdő vállalkozóknak szeretnék egy tanácsadó irodát létrehozni.

A buszsofőr-hiányt úgy oldanám meg, hogy a roma fiatalokat ingyenesen képezném. Én sokkal inkább dolgozom együtt magyarul beszélő roma nemzetiségűekkel, hiszen a cigányság már több száz éve él Magyarországon, mint mondjuk filippínókkal. És megpróbálnám bevonni őket a polgárőrségekbe is.

minap.hu: vannak olyan jó gyakorlatok ma Miskolcon, amikre véleménye szerint lehetne építeni?

F. Zs.: A kulturális és művészeti élet mindig is fontos és kiemelkedő volt Miskolc és a miskolciak számára, amire büszkék is vagyunk. A városmarketing szerintem az utóbbi években nagyon jó, több díjat is nyert Miskolc, és látjuk az eredményét, hogy a vendégéjszakák számában is kiemelkedő helyezést ért el városunk. Nagyszerű fesztiválok, programok vannak az utóbbi években, ezekre lehet építeni és új tematikus fesztiválokat megszervezni.

A Tündérkert újranyitását nem merném megígérni, ez egy többszereplős játék, viszont saját önkormányzati területre saját Tündérkertet hozok létre a miskolciaknak. Már megvan az ötletem a helyszínre, a névre.

minap.hu: ha megválasztanák polgármesternek, ciklusa végén milyen Miskolcot szeretne látni?

F. Zs.: Én már 2025 végén a miskolci vállalkozásoknak és családoknak egy szerethető és élhető Miskolcot szeretnék, ahol jó dolgozni, és ahol munkaidőn kívül van egy élettel teli, pezsgő belváros, pezsgő közösségi élet, sok fa, közösségi kertek a lakótelepeken, ivókutak, kényelmes padok, nyilvános WC -k a játszótereken, a rendezvényeken.

Politikusaink bort isznak és vizet prédikálnak. Értékes többaranykoronás termőföldjeinken magyar búza helyett külföldi érdekeket szolgáló akkumulátorgyárak, vendégmunkás szállások nőnek. Amennyiben én leszek Miskolc polgármestere, megígérhetem, hogy akadályozni fogom akkumulátorgyárak, vendégmunkás szállások telepítését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!