Ugrás a tartalomra

Új beléptetőrendszer a Kemény Dénes Városi Sportuszodában

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 03. kedd 11:38
A több mint 10 évvel ezelőtt átadott miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában új, napjaink műszaki színvonalának megfelelő elektronikus beléptető rendszert építettek ki.

Az eredetileg a tavaszi időpontra tervezett próbaüzem a COVID-19 járvány miatt maradt el. A próbaüzem – az előzetes egyeztetések alapján – kedden délelőtt a kivitelező cég szakembereinek személyes közreműködésével veszi kezdetét.

A 2009-ben üzembe helyezett létesítményben a régi beléptető rendszerismétlődő meghibásodásai, a nagyságrendileg megnövekedett vendégforgalom és sportolói létszám, a mind korszerűbb szolgáltatás biztosítása együttesen indokolta a műszaki fejlesztést. A próbaüzemet követően az úszó, valamint a szaunát használó, illetve a fitnesztermet látogató vendégeknek a korábban megszokotthoz képest nem kell alapvető változásra számítania.

Első fázisban a vendégek részére biztosítják a korszerű beléptetés lehetőségét, ezzel párhuzamosan a létesítményben dolgozók is a részükre legyártott eszközök használatával tudnak majd közlekedni.

Napi belépőjegy vásárlásakor a vendég a csuklójára helyezhető vízálló eszköz használatával lép be a forgóvillán, majd a megfelelő öltözőbe, ahol ezzel tudja kinyitni az öltözőszekrényt is. Sportolását befejezve a pénztáros átveszi az eszközt, majd kilépteti a vendéget.

Bérlet vásárlása esetén, 2 ezer forintos kaució fizetés ellenében, a vendég a felhasználási jogosultságot tartalmazó elektronikus kártya használatával közlekedik, illetve nyitja-zárja az öltözőszekrényt. Távozáskor önállóan kezeli a kiléptető villát. Az érvényesség lejáratát követően vagy meghosszabbítja az érvényességet, vagy a kártya leadása ellenében visszakapja a befizetett kauciót.

A vendég- és a sportolói öltözők felcserélődtek, ezt a napi igénybevételből adódó gyakorlati tapasztalat indokolt. Ezzel a megoldással a kisgyermekek egyszerűbben tudják megközelíteni a tanmedencét, míg a vendégek a 25 méteres pályák előtt lépnek az uszodatérbe.

A tapasztalatokat összegzik, az esetlegesen felmerülő hibákat kiküszöbölik – ezt követően, a közeljövőben kaphatnak a sportolók elektronikus kártyát a beléptetéshez.

A beruházás költségét Miskolc önkormányzata biztosította. A próbaüzem teljes körű befejezését követően minden felhasználó a rendszer által biztosított előnyökkel látogathatja majd a kedvelt sportlétesítményt.

További hírek

Olvasnivaló