Ugrás a tartalomra

Új szolgáltatást és új jegyárakat vezet be a Miskolci Állatkert

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 29. szerda 19:40
Az árak – a fürdőkhöz hasonlóan – változnak, viszont új szolgáltatásként bevezetik az elektromos rolleres csoportos állatkertvezetést is.

A jegyek ára nő, az éves bérleteké viszont csökken július elsejétől a Miskolci Állatkertben - írja közleményében az üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

A cég közleménye emlékeztet, az elmúlt másfél évben a koronavírus miatt a Magyar Kormány az önkormányzati cégeknek megtiltotta, bármilyen új jegytípus, illetve jegyáremelés bevezetését. - A korlátozás májusi megszüntetésével az Állatkert is kénytelen új díjtételeket bevezetni. Ennek oka, hogy 2022-ben mind a bérek, mind a feladat ellátásához szükséges szolgáltatások és felhasznált anyagok árai jelentős mértékben emelkedtek, továbbá az energia, a takarmány és a karbantartási anyagok jelentős mértékű növekedése várható. Az Állatkert jelenlegi színvonalon történő üzemeltetéséhez elengedhetetlen a jegyárak módosítása - írják.

Viszont – folytatják – július 1-től az éves bérletek ára csökken, amivel arra kívánja ösztönözni látogatóit az önkormányzati cég, hogy évente három alkalomnál többször látogassák meg az állatkertet – akár évszakonként – ebben az esetben a személyes költségek is csökkenhetnek.

Hangsúlyozzák, bár a szolgáltatások díjemelésének átlagos mértéke jelentősen növekszik, azonban ez továbbra sem éri el a hasonló – budakeszi, jászberényi, vagy éppen debreceni állatkertek belépőinek árait.

Egy új szolgáltatást is indít az Állatkert – írják. Az elektromos rolleres csoportos állatkertvezetés – kizárólag iskolai tanulmányi időben – hétköznap délelőttönként indul majd, amennyiben az időjárás alkalmas rá. 

- Az iskolai csoportok a szükséges papírok kitöltése, a védőfelszerelés felvétele és a roller üzemeltetés alapjainak elsajátítása után állatkerti dolgozó kíséretével teszik meg a jelenleg burkolt utakon az állatkerti vezetéssel egybekötött foglalkozást – zárul a közlemény.

A Miskolci Állatkert továbbra is az év minden napján várja látogatóit.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!