Ugrás a tartalomra

Újabb ellenőrzést tartottak az Újgyőri főtéren

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. március 04. csütörtök 17:56
Nyugodt nap volt, az önkormányzati rendészet munkatársainak főként a buszvégállomáson kötelező maszkviselésre kellett felhívniuk az emberek figyelmét. 
Fotók: Mocsári László

Csütörtök délután a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) munkatársai ismét ellenőrzést tartottak a város egyik legproblémásabb részének tartott Újgyőri főtéren.


- Megígértük, hogy gyakoribb lesz a rendészeti jelenlét a városrészen – emlékeztetett a korábbi célkitűzésre Vincze Csaba, a MIÖR igazgatója, aki szerint elsősorban a kisebbrendű jogsértések gyakoriak a területen.

- Kollégáim folyamatosan járőröznek az Újgyőri főtér környékén, ennek ellenére néha szükséges, hogy nagyobb erővel jelenjünk meg, és megpróbáljunk minden olyan jogsértést megelőzni, vagy ha kell, megszakítani, amelyek az önkormányzati rendészet hatáskörébe tartoznak, és megtenni a kellő intézkedést.

A mostani ellenőrzéshez a rendőrök is csatlakoztak, emellett a rendészet egy kutyás járőrt is kivezényelt a terepre, ahol a fő gondot a szemetelés és a hajléktalanprobléma jelenti. A mostani azonban szerencsére csendes délutánnak bizonyult.

- Viszonylag kevés intézkedést kellett folytatnunk. Mindössze tíz esetben hívták fel a kollégáim a buszvégállomáson tartózkodók figyelmét a maszkviselés vonatkozó szabályainak betartására, egy esetben pedig tiltott közterületi szeszesital-fogyasztás miatt intézkedtek. Az elkövetővel szemben szabálysértési eljárás indul – foglalta össze az ellenőrzés tapasztalatait Vincze Csaba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!