Ugrás a tartalomra

Újabb előrelépés a történelmi Avas tisztaságáért

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 16. kedd 15:07
A MIÖR jelentős erőfeszítéseket tesz a történelmi Avason tapasztalható főbb problémák rendezése érdekében, most a Bükk Tisztasági Nagykövete, Serbán Zsolt csatlakozik a munkához.
Fotó: MIŐR

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több alkalommal is átfogó ellenőrzéseket tartott a Miskolci Önkormányzati Rendészet a Nagy-Avason. A munkát segítette az a munkacsoport is, amit hegygazdák, civilek és pincetulajdonosok közösen hoztak létre annak érdekében, hogy feltárják és kezeljék a történelmi Avason tapasztalható főbb problémákat, melyeket főként az illegális hulladék és az elhanyagolt ingatlanok okoznak. Az élénkülő városrész az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap, ehhez mérten az önkormányzat is igyekszik azt élhetőbbé, rendezettebbé tenni.

Az eredményeket nagy mértékben segítette a civilek bevonásával végzett munkacsoport jellegű működés, illetve a társadalom természetes önvédelmi képességének az élénkítése. Most újabb fejleményről számoltak be, prominens résztvevő csatlakozott az együttműködéshez. 

"Nagy örömünkre szolgál, hogy az együttműködés terén egy újabb állomáshoz érkeztünk. Összefogásunkhoz ezúttal a Bükk Tisztasági Nagykövete, Serbán Zsolt csatlakozik, akivel a napokban megkezdtük a szakmai egyeztetést a közös, operatív munka előkészítéséről" - számolt be az eseményről Szabó Ferenc a MIŐR igazgatója.

További hírek

Olvasnivaló