Ugrás a tartalomra

Újabb fejlesztés indulhat Miskolctapolcán: megújul az orvosi rendelő

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. február 09. csütörtök 13:37
Miskolc előre menekül, a nehéz gazdasági helyzetben is fejlesztik a városrészeket - hangsúlyozta Veres Pál polgármester a felújításra váró rendelő épületénél megtartott sajtótájékoztatón csütörtökön.
Veres Pál polgármester és Miklós Viktor főosztályvezető a tapolcai rendelőnél. | Fotók: Mocsári László

A beruházás technikai részleteiről Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal Pályázati főosztályának vezetője tájékoztatta lapunkat. Megtudhattuk, hogy két felnőtt háziorvosi, valamint egy-egy gyermekorvosi és védőnői körzet feladatait látják el a Miskolctapolcai út 13. szám alatt található rendelőintézetben.

A fejlesztés azonban valójában nem egy, hanem két épületet érint, ugyanis a szomszédos, jelenleg üresen álló épületet is átalakítják. Az önkormányzat terve az, hogy a felújítások után ide költözik a védőnői szolgálat, valamint a gyermekorvosi rendelő. A felnőttek továbbra is a megszokott helyre járhatnak majd.

A tapolcai rendelőt 132 millió forintból korszerűsítik

A most is rendelőként üzemelő épület felújítására 132 millió forintot, a másikra pedig 101 millió forintot fordítanak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásból.

A főosztályvezető azt is elmondta, hogy a közbeszerzési eljárást már lefolytatta az önkormányzat, elkezdték a kiviteli tervek elkészítését, aminek 1 hónapon belül kész kell lennie. Várhatóan tavasszal elindulhat a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, majd ősszel átadhatják a munkaterületet a kivitelezőnek. 2024 nyarára elkészülhet a rendelő.

Korszerűsítik az infrastruktúrát és az energetikai rendszert is: a rendelőben megújul a fűtésrendszer, kicserélik a nyílászárókat, szigetelnek, festenek, megújul az épületgépészet, kicserélik a burkolatokat és a tetőt.

A szomszédos épület rendbe tételére bő 100 millió forintot fordítanak

A szomszéd épület legalább 70 éves, statikailag rossz állapotban van, sokáig egyébként a polgárőr egyesület bérelte az önkormányzattól, de ma már üresen áll. A tervek szerint csak a főtartófalak és az alapok maradnak meg, a többi részt elbontják, hogy egy új épületet húzzanak fel.

- Miskolc előre menekül, a nehéz gazdasági helyzetben is fejlesztjük a városrészeket, ahogy azt a programunknak lefektettük - nyilatkozta a város polgármestere.

Veres Pál emlékeztetett: komoly ráfordítással el tudták érni, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdő egész évben üzemelhessen, megújul az őspark és a csónakázótó, de pénzügyi ráfordítást igényelt az önkormányzat részéről az is, hogy újra kinyithasson a helyi postahivatal.

A városvezető hozzátette végül: a rendelő felújítása évek óta húzódott, több közbeszerzési eljárást is kiírtak, de nem találtak megfelelő terveket. Most ez sikerült, így rövid időn belül a rendelő is megújulhat Miskolctapolcán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!