Ugrás a tartalomra

Újabb komposztkereteket osztottak ki a Városházán

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. március 23. csütörtök 12:54
Ezúttal harmincan igényeltek speciális faládát. 
Fotók: Mocsári László

A kerti hulladékok égetése csaknem három éve tilos Miskolcon. Az önkormányzat a tiltással egy időben komposztálási programot hirdetett a zöldhulladék hasznosítása érdekében. Az előadás meghallgatása után ezúttal is minden résztvevő átvehette az ingyenes komposztkeretet. A kertekben keletkező zöld hulladékot így könnyen hasznosítani tudják a helyiek.

A Hungairy Life Projekt ökomenedzsere a Miskolc Televíziónak elárulta: a cél kettőezer-négyszáz komposztkeret kiosztása a 2026-ig terjedő időszakig. Hudák Katalin hozzátette: jelenleg már ennek felén is túlvannak, miután nagy érdeklődést tapasztalnak. 

Komposztkeretet ugyanis bármely miskolci család igényelhet. Ezeket az önkormányzat ingyen biztosítja, cserébe csak egy komposztálással kapcsolatos tájékoztatót kell meghallgatniuk a résztvevőknek, és vállalniuk, hogy felhagynak a zöld hulladék égetéssel. Így nem csoda, hogy tavasszal és ősszel már évek óta visszatérő téma a lakosság körében a komposztálás. Sokan használtak műanyag komposztálót, ezúttal viszont szerették volna kipróbálni a faládákat is.

A cél, hogy minél többen igénybe vegyék Miskolcon is ezt az ingyenes lehetőséget, hiszen a komposztálás egy olyan környezetbarát megoldást a szerves hulladékok újrahasznosítására, amely elősegíti a tápanyagok körforgását.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!