Ugrás a tartalomra

Újabb parkolók a Bodótetőn

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 19. szerda 13:21
Egyelőre hat, de rövidesen újabb tíz ingyenes autóférőhellyel bővül a Dóczy József utca. 
Fotó: Juhász Ákos

A Szent Anna temető sarkának tövében, a bodótetői játszótér szomszédságában fekvő terület autóparkosítására azért került sor, mert a lakóövezetben folyamatos épülő társasházakba egyre többen költöznek. Az illetékes önkormányzati képviselő szerint a gépjárművek fokozódó terhelése miatt estefelé már alig lehetett megállni a körzetben. Komolyabb igény merült fel a parkolóhelyek létesítésére, kézenfekvő volt tehát, hogy valahol a közelben alakítsák azokat ki.

– A lakókkal beszélgetve valószínű, hogy ki is fogják használni – vélekedett Erdei Sándor Zsolt, aki arról számolt be a helyszínen stábunknak, hogy a Dóczi utca felső részén folyamatosan épülő társasházak jelentette parkolási igénynek igyekeznek több fronton is eleget tenni, ennek mentén fentebb is bővíteni tervezik majd a férőhelyeket. A beruházás teljes mértékben képviselői alapból valósult meg.

Az eddigi kivitelezés 1,3 millió forintot ölelt fel. A jövőre kiépülő további tíz hely nagyjából kétmillióba fog kerülni. Az időjárás esetleges viszontagságainak kitett zúzalékot a Városgazda figyelni és gondozni fogja.

Erdei Sándor Zsolt a körzetét érintő beruházások kapcsán emlékeztetett: egy, a Dóczy utcai játszótér melletti kutyafuttató építése is a napokban veszi kezdetét. Hozzátette még: tervei között szerepel, hogy a közeljövőben a Zoltán és az Andor utcákon is elinduljon a parkolók építése. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!